Toysdaily 玩具日報

查看: 7587|回復: 23

[個人收藏] 分享一下屋企個robot魂櫃

原本唔諗住玩1/144比例既野,大概三年前有日見到anime rx78-2賣199就諗住買隻扭下擺枱面就算。
但係人都係貪婪,入完一隻又一隻,好快就發現張枱無位擺。
好彩屋企裝修順便造左玩具櫃,d robot魂終於唔洗鋪塵。不過當然d位都係會用哂,舊既一係入盒一係賣,話唔定兩年後就會面目全非,已經起公司霸佔左個三層貨架擺舊既模型玩具。
所以影低就當紀錄一下曾經擁有:$

好齊好多⋯⋯仲有明場面及effect parts 一齊 display

Bandai 話 199賣贏返有凸嗱⋯⋯:p

哇,師兄大愛,所有anime都有齊。
loikaleong 發表於 9-2-2021 10:25 PM
哇,師兄大愛,所有ANNIE都有齊。

仲有隻原色ms-06D,老虎踩住果部紅色飛機同馬莎紅大魔無買,炒得太貴真係買唔落手,只怪自己遲入坑。  
nela 發表於 9-2-2021 09:47 PM
好齊好多⋯⋯仲有明場面及effect parts 一齊 display

Bandai 話 199賣贏返有凸嗱⋯⋯ ...

Anime最正真係d effect場面:)
樓主Display得好用心機,羨慕!
{:1_377:} 最 LIKE 睇玩具櫃分享

又多
又有pose
好熱血
流曬口水...
謝分享
SiUTaMa 發表於 9-2-2021 10:36 PM
仲有隻原色ms-06D,老虎踩住果部紅色飛機同馬莎紅大魔無買,炒得太貴真係買唔落手,只怪自己遲入坑。  
...

幫你上網睇過,又唔算太貴,約一千左右,我相信你好快可以儲埋。
loikaleong 發表於 10-2-2021 04:35 AM
幫你上網睇過,又唔算太貴,約一千左右,我相信你好快可以儲埋。

都成原價既250% 等開關過中野行下隨緣就算:o。都有d後追係起中野揾到平貨。其他marketplace都有機會,尤其tw shopee要台灣人先買到,果排G-3 gundam炒到一千左右,我起shopee見到全新原價就托當地朋友買俾我
玩具Joe 發表於 9-2-2021 10:40 PM
樓主Display得好用心機,羨慕!

放工返到屋企見到個櫃心情都會好d:$
Excellent collection! 不過我有一隻但睇嚟師兄你係冇嘅 Robot 魂 (上面啲相唔見有).... 多啦A夢 ^_^
超正!!!!!
超正,第一張相勇士的旋風刀effect配合燈光好靚,樓主個櫃真係有千軍萬馬大決戰的感覺。