Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

玩具Joe 發表於 25-11-2023 04:42 PM
佢應該想講外盒因運輸損壞問題。

係呀,所以唔開住,睇吓佢點覆先,預咗屎。外啡盒爛冇問題我預掉,但連入面淺紫色嘅盒都爛埋我就⋯
Asukakeki 發表於 25-11-2023 06:08 PM
係呀,所以唔開住,睇吓佢點覆先,預咗屎。外啡盒爛冇問題我預掉,但連入面淺紫色嘅盒都爛埋我就⋯ ...

另外自從PB轉左SF派遞後, 試過兩次內盒都有壓毁, 我都親眼見過佢哋點樣掟/處理D貨品, 怕怕!
这个所谓特别版并不见得比CS勇合金精美,尤其size这么大但比例.细节都幾hea, 既然手脚有电镀银.其他部分點解無金属色?头上的角又不用镀金呼應(brave合金系鍍银镜四肢配閃金角)呢
玩具Joe 發表於 25-11-2023 06:50 PM
另外自從PB轉左SF派遞後, 試過兩次內盒都有壓毁, 我都親眼見過佢哋點樣掟/處理D貨品, 怕怕! ...

我唔想俾$40運費,貼錢買難受,我可以上去佢地office自取架
玩具Joe 發表於 25-11-2023 06:50 PM
另外自從PB轉左SF派遞後, 試過兩次內盒都有壓毁, 我都親眼見過佢哋點樣掟/處理D貨品, 怕怕! ...

SF覆咗我話唔關佢地事
Asukakeki 發表於 27-11-2023 10:10 AM
SF覆咗我話唔關佢地事

你係問SF?唔係問Pose+? 不過銷售條款裡面唔知有無提及因運輸而所產生既責任問題...
Asukakeki 發表於 27-11-2023 10:10 AM
SF覆咗我話唔關佢地事

SF覆你唔關佢地事係正常啦
SF係預咗d客户要包好貨物(比佢地掉來掉去的) 掉爛咗係唔關佢地 ......
玩具Joe 發表於 27-11-2023 10:31 AM
你係問SF?唔係問Pose+? 不過銷售條款裡面唔知有無提及因運輸而所產生既責任問題... ...

我兩邊都有問,不過SF好快就聯絡我,唉,預咗冇架啦,合金冇爛就算,令到成個體驗好差
hong1971 發表於 27-11-2023 11:32 AM
SF覆你唔關佢地事係正常啦
SF係預咗d客户要包好貨物(比佢地掉來掉去的) 掉爛咗係唔關佢地 ..... ...

係呀,SF佢話Pose+就咁交個箱俾佢地又冇再額外包裝,冇充填物冇泡泡紙⋯
Asukakeki 發表於 27-11-2023 11:35 AM
係呀,SF佢話Pose+就咁交個箱俾佢地又冇再額外包裝,冇充填物冇泡泡紙⋯

如果sf講既係真,咁pose+有夠不負責任,幾舊水買大陸嘢裏面都會包好啦。咁我個盒都算奇蹟喎,內外盒都正常冇凹冇爛,係玩具裂油啫……

Asukakeki 發表於 27-11-2023 11:35 AM

學人做網購又唔做好d細節位.....雖然笨大都係就咁直接寄啡盒MB俾我。

作為普通消費者,除非唔買,否則硬食!而家唯有當自己黑仔✖️
Asukakeki 發表於 27-11-2023 12:03 PM
作為普通消費者,除非唔買,否則硬食!而家唯有當自己黑仔✖️

爛盒應該好易解決,P+補返個外盒俾你就得,問題係如果佢地真係補返個盒俾你,你會唔會曬車錢時間上佢地office攞返個盒?
其實我覺得係運輸問題, 外盒已經夠硬有一定保護, 但運輸點處理貨品可以令外內盒都損毀?以前黑貓運輸個D都未試過有咁既問題。
fallout8 發表於 27-11-2023 12:22 PM
爛盒應該好易解決,P+補返個外盒俾你就得,問題係如果佢地真係補返個盒俾你,你會唔會曬車錢時間上佢地of ...

佢都仲未覆我,至少都回應一下,補返個盒都係其次,當自己唔好彩,起碼都覆下電郵⋯ SF就算唔會賠啲咩但點都打返俾我了解咩情況