Toysdaily 玩具日報

查看: 18078|回復: 31

[Hot Toys] 新手問題hottoy玩1/4定係1/6好

咩都唔識想入手一隻ironman
聽講1/6先有合金成份
但係1/4氣勢正好多
其實推薦玩邊種性價比高?
同埋咩地方買到一手真貨?thx
要入一隻, 你上去SB睇, 邊隻令你心動就買邊隻.
各有各好, 唔同玩法. 玩具既野講咩性價比高就晒氣, 雕像唔郁得貴一貴都有人入覺得正.
唔啱心水幾高都唔會買.  覺得正既貴貴你都會科水.

如果只入一隻,現在的話,大可以直接上SB訂一隻1/6合金mark 4,之後回家等SB通知可取貨(30日內取)。完。

如果要 avengers 3 新suit,可以等SB開訂(1/6合金 mark 48),之後去訂。等通知取貨,完。
tony2013 發表於 2-2-2018 04:19 PM
如果只入一隻,現在的話,大可以直接上SB訂一隻1/6合金mark 4,之後回家等SB通知可取貨(30日內取)。完。
...

今日去旺角問左1/6合金mark4 唔係要q4先有貨嗎?
見幾位留言好似沒人推薦1/4 係咪唔抵玩?

1/4 同 1/6係完全兩回事. 1/4亦有合金成份, 只在關節. 3隻1/4 42, 43 & 45. 當中只有45無被炒起. 1/4的細節位比1/6的好好多.
如果想展示1/4绝對吸引眼球
如果想把玩1/6绝對滿足阁下
132605016 發表於 2-2-2018 04:58 PM
今日去旺角問左1/6合金mark4 唔係要q4先有貨嗎?
見幾位留言好似沒人推薦1/4 係咪唔抵玩? ...

如果以唔高追和肯定全新正貨,去SB訂比較好,當然要等,,
tony2013 發表於 2-2-2018 05:34 PM
如果以唔高追和肯定全新正貨,去SB訂比較好,當然要等,,

請問笑萬b1有間鋪信唔信得過?睇中左1/4 mark45 $3500
喜好既野好主觀 而且每個人生活環境都唔同無人可以代替你去答你邊樣好D,如果買野要問人即係唔夠愛。
無愛就唔好買
hoho10120998 發表於 2-2-2018 08:32 PM
喜好既野好主觀 而且每個人生活環境都唔同無人可以代替你去答你邊樣好D,如果買野要問人即係唔夠愛。
無愛 ...

呢D叫花多眼亂{:3_142:}
樓主有無玩開玩具?何解要入iron man?

相信這些問題幫到你
當然1/4正好多,一分錢一分貨,但買前要清楚自己有多少空間位放,因為1/4真好大件,會阻擋的{:1_203:}
Personally .. 1/6. Reason is simple. I am going for a collection, not just a single figure, and it is important to me that everything is in scale so i can display them together.

And 1/6 has a ton more support than 1/4. 1/6 is pretty much the de facto scale for action figure collecting.
1:4嘅係霸氣,成隻好靚,1:6係玩collection同夾其他figure, 如civil war入1:6因為要夾美隊,mk43我入咗1:4同KA 1:9, 前者霸氣,後者要夾隻HB
1比4仲出唔出 Ironman 呢?咁耐都無新野