Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: edmund

[Hot Toys] 覺唔覺HOTTOYS既PPS定位好失敗

咁程度都可以咁講吧. 因為無記錯當年HT講過PPS定位係用來出晒成個系列(即有d熱門型號是MMS, 其他冷門就PPS, 價錢平d), 但感覺只變成出來出去都係果幾個model, 依家die cast版又重新reboot一次, 沒完沒了咁. 另外PPS我覺得有少少"me too", 即係見人地出(例如KOTO)佢又出唔好蝕底咁啦. 另外都知之前HT買IM3個license用了天價買, 咁都只能盡量出多d產品啦. 其實如果做到MMS, PPS大家可以互相share parts咁就更好玩, 玩家又唔會覺得買同一款2次會浪費 (見HT出咩就買咩的fans就另計啦~~ XD)
jeffloh 發表於 19-1-2018 11:00 PM
咁程度都可以咁講吧. 因為無記錯當年HT講過PPS定位係用來出晒成個系列(即有d熱門型號是MMS, 其他冷門就PPS, ...

RED SNAPPER的確可以同其他IRONMAN換配件玩
之後行呢條路就好
tony2013 發表於 19-1-2018 08:53 PM
1/4 個比例幾好下,不過唔系合金

1/4比例係好些,雖然都係手長腳長。

利申:有1 /4同1/6 Mark 42,   無pps
的確, 想買嚟齋擺, 唔介意無咩可動, 但PPS既價又真係唔值, 唔係平到好多
如果係 Mark 42 o既話......
原本隻 Mark 42, 膊頭係無可能舉得咁高的
PPS 先做到

其實可能 HT 全系列 o既 1/6 Iron Man, 膊頭向上戚o既幅度都係太低
雙手平舉睇落係怪怪地

1/12 o個 d 個肩關節就多數都可以舉得夠高