Toysdaily 玩具日報

查看: 14393|回復: 33

[詢問] 請問有冇網友在 toy hunters 訂過 sideshow 人偶/雕像?

我見過 d 人在現場打開成箱野拿出個雕像泥檢查。 請問收貨後如發現有 defect, toy hunters 會否代客向 sideshow 要求換貨?
日新月異,自己親身去問確認,不是安心些嗎?
bigtomm 發表於 5-2-2017 05:21 PM
日新月異,自己親身去問確認,不是安心些嗎?

問佢可以答到天花龍乜都得, 所以想聽聽網友親身經驗最實際。
我未買過SS. 但我朋友試過件貨有少少問題, 佢同店舖(不是HT)老細講, 之後等了一段時間收到新parts就換返. 另外有朋友(不是在香港) 試過直接聯絡SS CS, 佢地會叫佢影d相 send比佢地, 如果confirm真係QC問題就會寄件新parts比佢. 收到就叫再"毀滅"舊果d件就得. 但運費邊一方負責我就無問到太詳細.(因為我一隻SS雕像都無)

依定是否一樣, HT又是否一樣就唔sure了.
你說的是外國情況, 在 sideshow 訂的 return policy 我了解, 但 HT 點處理就真是不知道, 所以希望有在 toy hunters 訂過的師兄比下意見。
因為見佢有隻 wonder woman 開訂, exclusive 版 $3900 仲平過官網, 又不用運費, 平好多!
2littlemoney 發表於 6-2-2017 03:13 PM
因為見佢有隻 wonder woman 開訂, exclusive 版 $3900 仲平過官網, 又不用運費, 平好多!

我知HT有不過我從來都唔同佢訂, 俾我揀我會同"樓下"訂. 我之前好幾次想訂d statue不過想想下屋企無咩位, 家中又多了隻kaiju (我個仔) 怕佢兩野同我打爛佢...所以最終一隻都無訂.(本身想訂隻armored batman) 我覺得問下HT會好d, 因為怕次次唔同. 不過我自己覺得佢連自家figure都係得14天保養仲要好多限制, 我唔太相信sideshow statue反而會寬鬆d....

jeff 師兄即是 prefer metro over ht. 為什麼呢?我是剛玩 statue, 早幾星期見 sideshow 有隻 batman returns catwoman, 問過 HT, metro 都 preorder closed, HT 開 $3500, 最後我要在 sideshow 訂, 連運費要 $4400!今日剛收到,無問題,好完美!

有店家話郵資要自負,所以把壞貨賤賣。
bigtomm 發表於 6-2-2017 09:25 PM
有店家話郵資要自負,所以把壞貨賤賣。

師兄是指那店家?
2littlemoney 發表於 6-2-2017 09:15 PM
jeff 師兄即是 prefer metro over ht. 為什麼呢?我是剛玩 statue, 早幾星期見 sideshow 有隻 batman retur ...

純粹個人喜好, 加上以前(未有secret base前)由於店員的態度十分「真誠」所以我好少入去行, 最多只係門口經過時睇下d display
2littlemoney 發表於 6-2-2017 09:15 PM
jeff 師兄即是 prefer metro over ht. 為什麼呢?我是剛玩 statue, 早幾星期見 sideshow 有隻 batman retur ...

ht是代理, 好像有特別版訂. 否則ht metro都有statue現貨, 呢D高檔野無咩人搶.
metro的話, 只要佢有貨, 可能即換; ht應該/ 我信唔會.無現就要拍照比SS, 後事難料.

唔係HT. 我玩statue時, HT都未有statue.

年尾米青特賣中都有難貨平半銷出. 咁即是話佢自己都退唔到.
但我聯絡代理, 代理話幫我找件. 結果3草郵資.
bigtomm 發表於 7-2-2017 06:47 AM
唔係HT. 我玩statue時, HT都未有statue.

年尾米青特賣中都有難貨平半銷出. 咁即是話佢自己都退唔到.

你指的代理是不是指 toy hunters, 我剛問 sideshow, 佢話香港的 authorized dealer 是 toyhunters, 但 return policy
昰由代理自訂, 可能會同 sideshow 不一樣!