Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: numan123

[玩具資訊] comicave宣布停產1/12 mark 7 & Midas

kazfaboy 發表於 7-1-2017 10:44 AM
我相信hulkbuster 都出唔成 , 價錢唔係平, 市面又太多選擇 , 無記錯都要成$ 25xx , 真係咁多人會捨得買?

even HT is struggling on their 1/6 hulkbuster..
完成唔明CS點解放棄1/12 IRONMAN  反而係選擇出1/4 HB:cool:
thomas9598 發表於 7-1-2017 11:52 PM
完成唔明CS點解放棄1/12 IRONMAN  反而係選擇出1/4 HB

Comicave仲有得訂出的是1/12 hulkbuster,  至於1/4條line,真係唔知仲出唔出到。
題外話,想問問Comicave1/12 ironman系列係香港邊到有現貨同多d款賣?我淨係識銀城sxxxn:$
新入坑唔識路:help:
yy1andy 發表於 8-1-2017 11:14 PM
題外話,想問問Comicave1/12 ironman系列係香港邊到有現貨同多d款賣?我淨係識銀城sxxxn
新入坑唔識路:h ...

銀城已經足夠

跟住就係米青口口口
我見TST豆城都有CC ironman賣, 有興趣都可以睇下.

我覺得CC的主要問題係"出貨慢". 我認為die hard fans一定有, 佢地會幾乎咩公司出的產品(總之係ironman) 都買. 但大部份玩家都係跟個"潮流"玩的多. 以ironman來說, 其中一個"問題"係佢每集都有新裝甲, 如果出得太慢, 某程度上一定影響到銷量.

我之前都有舉個例, 就係假如我係iphone fans, 而有好多公司會幫佢出配件. 正常來說一定盡量做到"新機一出就有配件", 而唔會等一年之後才出. 玩具都一樣, 除非是一d好經典的角色, 例如predator, alien, 未來戰士果d, 但marvel電影一年出幾套一每套又唔少角色出現, 出得太慢自然就少人買. (加上license本身都有個時限, 唔係買o左就幾時出都得)
依家好多都係要等差不多成年後先有貨出 , 買玩具好講當時心情同 情結 , 要等一,兩年後先取, 咩火都熄哂
hottoys 都已經令我怕左 , 仲要訂就比左 , 貨就永遠唔知幾時有 , 就算出, 好大機會唔對版
所以好多人都已經等現貨先算.....CC就係收完訂 , 要睇多唔多人訂先知做唔做, 咁死得
kazfaboy 發表於 9-1-2017 02:30 PM
依家好多都係要等差不多成年後先有貨出 , 買玩具好講當時心情同 情結 , 要等一,兩年後先取, 咩火都熄哂
ho ...

可能版權是遂仵計呢~
又可能是幾百件幾百件咁計呢~
可能唔係有限錢架
RRAAYY 發表於 7-1-2017 12:12 AM
滴滴尼一向寸過xx,向佢施壓,咪笑死禾

唔好笑囉,連KA都已經唔玩,呢個消息似係堅料...
nobita16 發表於 17-5-2017 08:06 PM
唔好笑囉,連KA都已經唔玩,呢個消息似係堅料...

版權可以協商。
剩係出-款甲又唔獨家再加地區限制的版費可能夠錢買。
KA感覺人似會出埋mark I,