Toysdaily 玩具日報

查看: 38361|回復: 36

我喜歡這樣玩玩具 ~【HCM Pro 瑪西出擊】~

其實, 大家喜歡怎樣玩玩具?? 雖然現在好多玩具也不能玩…只能擺在一邊欣賞…
又或者人長大了..不會再拿著隻超人或機械人, 在手舞足蹈…口中發出"砰焦,砰焦"的配音…
但玩具技術發達…今天某些玩具的可動性,的確非常高,配件又多….
實在忍不住, 把他們把玩上一整天, 或玩上一個晚上…
雖然現在已不會再發出"砰焦,砰焦"的配音…亦不會舉高她們扮飛…
(若會的話..我老婆一定會鬧鬼我, 話嘈生晒~!!:DD)

早兩日,我又重溫電影版 [太空戰士]…對,是[太空戰士]…不是四方廠的FF[最終幻想]…
若夠老餅的話…一定會明白為什麼叫[太空戰士]~~:he:
重溫過後, 好有衝動用HCM Pro擺下情景..模仿一下故事中情節….
以下, 是我現在喜歡的玩法~~:shy:
__________________________________________________________________________________

瑪西擅自駕駛高達, 初次出撃, 著陸失敗 ----> 炒沙硬著陸….

但立即受到老虎的埋伏突擊, 高達被鞭斷了腳掌…

援兵及時趕到, 阿寶駕駛雷射大炮作出掩護~~

雷射大炮立時成為老虎的對手~

渣古趁機接近行動不便的高達…

意圖將高達捕獲~~

渣古毀了高達的主攝影機~~

意圖把高達作出進一步的破壞…

另一方面, 雷射大炮把另一台渣古毀滅….賴巴見勢色不對, 發出撤退指令…

渣古正想撤走, 但遭雷射大炮攔截…

雷射大炮先打出一拳~~

再踢一腳…

就這樣, 輕易把渣古擊倒, 並且捕獲….

將渣古拖回太空母艦…

受到蹂躪的高達…亦被太空坦克帶回母艦…

玩完~

影到最尾個幾張…太陽伯伯唔再出黎啦~~!!! 佢早退收工呀~~~:no::sad:

---攪笑版---
阿腥~~洗頭呀?按唔按呀?
按咩?
按摩呀,阿腥~
按...按下丫...
舒唔舒服呢?阿腥~
都幾舒服....因為你挖到我個鼻哥窿~~:shy:

大家又會怎樣玩自已的玩具呢??:)

[ 本文章最後由 MAX 於 24-5-2007 12:09 AM 編輯 ]
故事一流, 佈景亦一流 :) 期待大大多 d 作品 :shiny:
讚唷~
同劇情一樣^^ :DD
謝謝分享~:)
好勁, 知道隻 Guntank 可以點用了
nice
頭像被屏蔽
非常好:), thank you for shring.
同劇情一樣~~~~~正!!!!:shiny:
希望大大多de post~~~:)
WOOOOOWWWW! cool series!!
The sky is by PSD? thx!
This post....................... must be highlighted~~~~~~~~~~~ :)

U are always coooooooooooooooool!  Brother MAX!  :)
呢幕係賴巴第一次出場果集...
好正... :)
有畫面又有旁白, 真係好正呀!

咁導演, 下次拍邊段呀? 期待!
頭像被屏蔽
太陽伯伯收工? 你在戶外影的??? :@

點都好, 效果很好呀! 希望有更多吧! :loveliness:
Thanks for sharing!