Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Medicom Rider Black 1.5和其他型號的比較

eb1815 發表於 20-9-2015 11:29 PM
師兄想問 Rah 555 ver 2.0 係點既樣, 我 google 過都唔肯定係邊款....

抱歉∼打錯∼是1.5
http://www.medicomtoy.co.jp/prod/dt/1/1/8406.html
mushroom 發表於 18-9-2015 06:10 PM
雖然生化肌肉都係一塊過,不過顏色質感會靚些

係呀
大囡兩年前搵到張舊VCD
睇完“迷戀”南光太郎>.<
哩兩年都買左堆Rider
吉吉島反嘔城果隻著燈...佢冇反應
可能玩開RAH137呱
連SHF都冇乜反應

1號細囡勁鍾意漫畫版
最近玩到斷腳>.<
lydiamomo0903 發表於 20-9-2015 09:42 PM
我自己有收+日本目前評價比較高的推薦給你

RAH W JOKER or BM JOKER

RAH W JOKER:handshake:
好想買...但太貴啦
利申:平成只買左Rider Skull:78:
aeroplane8340 發表於 21-9-2015 10:40 AM
係呀
大囡兩年前搵到張舊VCD
睇完“迷戀”南光太郎>.<

我諗你唔會捨得將1.5 俾阿囡扭, 咁細廠粗扭真係一流, 係唔跟足設定,   我那隻腹部生化肌肉高左好多, 唔知係我買左sad貨定成批係咁, 但細廠官圖又唔係咁。

或者你俾佢睇下依家的南光太郎, 就可能無咁迷戀:he:

1號漫畫版又出過玩具?

Black都仲話有SIC
mushroom 發表於 21-9-2015 01:32 PM
我諗你唔會捨得將1.5 俾阿囡扭, 咁細廠粗扭真係一流, 係唔跟足設定,   我那隻腹部生化肌肉高左好多, 唔知 ...

所以打算平執細廠版:p
SIC匠魂Black+戰蝗號都冇反感
俾左佢睇兩集有南光太郎Rider大戰
仲係咁鍾意:cool:

我只有5隻301body&#22021;Rider
都冇俾佢地玩(自已都小心咁玩)
aeroplane8340 發表於 21-9-2015 02:22 PM
所以打算平執細廠版
SIC匠魂Black+戰蝗號都冇反感
俾左佢睇兩集有南光太郎Rider大戰

你個囡不怕昆蟲, 很少見。
其實我覺得呢隻奸角非常之型, 希望 medicom 快d出.

eb1815 發表於 22-9-2015 11:11 PM
其實我覺得呢隻奸角非常之型, 希望 medicom 快d出.

Shf會出已經偷笑, 之前最多扭蛋出過一隻奸角。

M 記若出, 都應該出 機體, 生體先
eb1815 發表於 22-9-2015 11:11 PM

機甲隊長加迪森??
買美國版6“玩具+車呀
不過應該天價
6”美國版RX3子...生體被細囡玩失蹤:no:
Medicom RX怪人好似出過
令RX變機體果隻雙刀怪

Black反而有出蜘蛛怪
M記出過好多不同版本蜘蛛怪:angry:
最攪笑漫畫版1號隻蜘蛛怪
aeroplane8340 發表於 23-9-2015 09:55 AM
機甲隊長加迪森??
買美國版6“玩具+車呀
不過應該天價

你講起我都記得在雅虎見過怪人12寸, 是十幾年前的舊物。

令RX變機是否那隻最強機械人, 那隻不錯喎。可惜機體未有M記12寸

6寸 rx不用買美版, 反正現在有shf.
mushroom 發表於 23-9-2015 12:09 PM
你講起我都記得在雅虎見過怪人12寸, 是十幾年前的舊物。

令RX變機是否那隻最強機械人, 那隻不錯喎。可 ...

M記Timehouse有出
限定生體機體呀...(快D後追呀:D)
上個月現X&#28857;有出現過
我大囡都見到
小弟冇咁多錢買:no:
當日買左對66Black+影月俾佢(第一次係佢見前買rider)

買6“指機甲隊長加迪森
當年有買部車...型爆:!
被細佬玩爛左
其實機甲隊長配埋電單車真係超級型, 對 Medicom 黎講&#32118;對係超級金蛋, 唔知點解遲遲唔肯出 ~

aeroplane8340 發表於 23-9-2015 04:21 PM
M記Timehouse有出
限定生 體機體呀...(快D後追呀)
上個月現X&#28857;有出現過

我以為timehouse唔關M記事, 不過舊款唔追了。  

Black 1.0我都無入。
66black 好玩嗎?

我見real deform 不錯, 可惜無black
eb1815 發表於 23-9-2015 05:47 PM
其實機甲隊長配埋電單車真係超級型, 對 Medicom 黎講&#32118;對係超級金蛋, 唔知點解遲遲唔肯出 ~

連機體都唔敢出……………………配角就唔駛諗

如果SHF出都好。
M記拉打雖然可玩性唔高,不過真係出得幾靚,我都買左唔少 ^_^ 有機會我都會貼出黎