Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 有無好D著 Hottoys Ironman D 燈既建議

老翻已經有真人樣冚面罩著頭燈,唔明hottoys仲咁落後
我有朋友將Led電位轉放usb頭, 即係插住電腦長期放光, 型到爆.

遙控開關+usb或遙控+220v轉12v再降壓到3.3v or 4.2v都得,基本我手頭上有既hottoys 著到燈既我都改哂,ironman遲d得閒先upload
https://youtu.be/8anVHLfN1Uo
我都唔開燈, 因為好懶........
te2370 發表於 29-4-2015 06:37 PM
遙控開關+usb或遙控+220v轉12v再降壓到3.3v or 4.2v都得,基本我手頭上有既hottoys 著到燈既我都改哂,iron ...

師兄點改啊,thks
我都唔開燈, 因為好懶........ test light only.
dasak 發表於 30-4-2015 10:16 AM
我都唔開燈, 因為好懶........ test light only.

我玩or映相先至入電開燈...{:1_220:}
ChiuJai 發表於 17-4-2015 10:08 AM
啲電池又細細粒,攞出放入都好鬼麻煩....至於師兄你提議嘅用濕電,我相信好多師兄都會支 ...

其實我覺得未必用濕電...不過係某啲地方可以用USB充電......內置鋰電...咁就PERFECT啦!!!
係都唔錯喎, 口 活先生又可以加價
係時候要出手吧......??? :36:
同上 x29   HT應該做D嘢啦!  :x
starkit 發表於 17-4-2015 01:56 AM
Hot toys 有關人事睇到未,換電真是好麻煩,我又懶。而且又貴,15蚊粒,一隻手就45蚊,快d改到可以用濕電啦 ...

我係鴨寮街買一排$6有10粒,用起上嚟絕對冇問題,又夠光。

我利用左人偶內電池鐵片的「—」空位夾線+鐵片入去再連去鴨仔街買的AA (3x1.5v)電外置盒, 手工差但是work 算了。最正是而家可以在盒外不用入電直接開燈。:shiny:

Video

http://vid1266.photobucket.com/a ... D48_zps9ngzvcjp.mp4

同上X11:74::74::74: