Toysdaily 玩具日報

樓主: undercover09

[個人收藏] 由Hottoys 轉會到老字號

kofumanutd 發表於 13-3-2015 11:56 PM
其實世界好大, 香港只係一個好細市場, 部份玩家同啲不事生產嘅抄家以香港為本位去諗野純粹係自 ...

哈哈,字字珠機。説得好。{:1_220:}
講到人地夕陽工業咁誇張,笑了出來。簡單講,Hottoys 令到好多人認識十二吋figure,亦令一個香港品牌做到國際知名,更係佢夠膽出咁多(license) 電影真人角色! 如果你有玩十二吋十幾年經驗,經歷過以前只有medicom 時代,就知道我們香港人有hottoys 係幾咁幸福一件事!
好笑好笑:34: 誰是真玩家真係好明顯,bye!
唔覺ht已經到夕陽時代~~是ht已經國際化~~由佢d定價同size已經知道~!!對於外國人黎講,呢d價錢同size,真係濕濕碎:!
品質愈來愈有差,老實講,玩過其他玩具(以可動計)ht品質,qc真係好好,仲有14日保(覺得佢遲早會cut14日保)
不過我自己都出坑了~~因為覺得ht無新意,而且好似脫離左玩玩具嘅本質~~:78:
如果真係好似師兄咁講,bandai都幾危險:cool:
其實我覺得係
樓主的夕陽心態多一些:he:
chiman0123 發表於 14-3-2015 10:12 AM
唔覺ht已經到夕陽時代~~是ht已經國際化~~由佢d定價同size已經知道~!!對於外國人黎講,呢d價錢同size,真係濕 ...

你話ht detail 都好 可動點會叫好
其實當年出mark 3戰損做得比較有heart,有隱藏機關,唔明而家d ironman要玩換件咁低智,希望ht好好反思!
尾個隻都係步大俠。。。實在太貴:help:
Sideshow一樣有換色再版啦
HT罵得好才會有進步 價格也希望在下降
其實各位要追炒關ht什麼事?
要排隊又嘈話搞錯
唔洗排又話人家唔值產品唔值以後唔買
我講以上說話並不是講樓主
香港人真係愈來愈不知所謂
各位放鬆D啦
買玩具是玩樂尋開心
solarlord2001 發表於 14-3-2015 01:16 PM
其實當年出mark 3戰損做得比較有heart,有隱藏機關,唔明而家d ironman要玩換件咁低智,希望ht好好反思!

完全同意,以前有創意,家陣冇誠意

夕陽?未有咁快吧我做果行就係⋯吾通得一個櫃檯收銀先夠feel?
我最討厭就係ht出d角色不連頭雕同地台燈箱係無燈, 最麻煩係d入電池位, d電又細粒又要入幾粒, 其實可以整個可除式長方盒, 拎出黎裝方便好多的, 不過我就唔怕佢繼續出, 出愈多愈好, 當每件貨品訂的人數下降的時候, ht成本自然會增加, 到時市場自然迫使佢地視線集中返產品設計方面, 佢地係甘出, 惡果自自然浮出來, 看市面上幾多ht特價就知道, 記住玩具產品不易跟得太貼~現在ht產真的要隻隻追訂~? 我就坐定定睇下有咩價廉物美的特價貨算, 此終玩玩具的人, 空間才是最主要的~
如果計包裝係退步左!其實呢幾年升價都係正常,塑料,大陸人工同人仔都升,但14年尾開始油價下跌,人仔換算高左,都係咁加就......
killerkat 發表於 14-3-2015 01:16 PM
你話ht detail 都好 可動點會叫好

我無話可動好!!我意思係以可動玩具計,qc,品質算好!!!