Toysdaily 玩具日報

查看: 8731|回復: 42

[個人收藏] 由Hottoys 轉會到老字號

border=0 /> border=0 />
border=0 />
border=0 />
border=0 />
以前由$100訂金時代到現在差不多一半訂金既夕陽時代,由一隻$1500 既膠figure 炒到過萬到現在連保到值都偷笑,ht你,沒有進歩,反而繼續加價仲要退步。一個角色可以有4次再版又出戰損次貨版,咁仲有意思?候活年代已經近黃昏,連開訂都冇人排隊。此刻,我真的退出了!:74:
其實各位要追炒關ht什麼事?
要排隊又嘈話搞錯
唔洗排又話人家唔值產品唔值以後唔買
我講以上說話並不是講樓主
香港人真係愈來愈不知所謂
各位放鬆D啦
買玩具是玩樂尋開心
HT頭雕係好,但其他質素差,價錢不斷升,實在負擔唔起。
我都只欠一張單未拎,拎埋就盡量唔再訂HT嘢了 ~
kofumanutd 發表於 13-3-2015 11:56 PM
其實世界好大, 香港只係一個好細市場, 部份玩家同啲不事生產嘅抄家以香港為本位去諗野純粹係自 ...

哈哈,字字珠機。説得好。{:1_220:}
講到人地夕陽工業咁誇張,笑了出來。簡單講,Hottoys 令到好多人認識十二吋figure,亦令一個香港品牌做到國際知名,更係佢夠膽出咁多(license) 電影真人角色! 如果你有玩十二吋十幾年經驗,經歷過以前只有medicom 時代,就知道我們香港人有hottoys 係幾咁幸福一件事!
好笑好笑:34: 誰是真玩家真係好明顯,bye!
我都覺得HT FIGURE 真係比以前貴左好多,但售後服務好差
上去換野好似係我唔啱咁!!
其實世界上有冇邊間出名同大玩具商係唔會出完又出新version玩具?

其實世界好大, 香港只係一個好細市場, 部份玩家同啲不事生產嘅抄家以香港為本位去諗野純粹係自己目光狹窄而已.

呢兩件係SIDESHOW LEGENDARY 1:2 SCALE?

候活年代已經近黃昏? 繃咩咁講? 啱啱先攞都STARWARS嘅拉臣! 可能係最輝煌嘅時代來緊都唔定!
以炒膠figure 炒到過萬為輝煌會唔會太刻紮哩? HASBRO, MATTEL , LEGO呢D十分輝煌wo
Iron man mark vii不錯啊。只可惜mark iv &vi有粉紅底問題
頭像被屏蔽
睇完甚有同感:!.............

同感佢開始無誠意,同一角色不斷出變左戰隊咁,而且無咩驚喜,但係佢已經進軍國際,其實都唔多需要炒家做勢(但係依然會有人追炒,特別係強國)
我由以前會留意佢有咩出,到家下唔想留意佢又番出d咩……我都買少左好多
「有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場」
呢個世界就係咁,有人出坑有人入坑好正常,
只要當時人覺得舒服就好了,一切隨心吧。
我玩左一年到 初初覺得超正 但後來既品質愈來愈有問題
我都覺得ht係步向緊另一個輝煌時期,本身歐美日本市場玩家已經好龐大加上大陸消費力上升玩家人口只會增難減因為獨家拉臣你只有玩同唔玩一條路
我只係想HOTTOYS搞下IRONMAN系列個膊頭問題
我覺得可以參考下SIC電王
隻隻IM一係跌膊一係一舉手就奇奇怪怪咁
賣咁貴既時候都不過係放大既山口式未免有點兒那個
HT的頭雕越來越像真, 不過IRONMANS的關節真係沒甚進步.