Toysdaily 玩具日報

樓主: iamfinethankuuu

[玩具報告] Medicom 進擊之巨人艾倫

Pazu 發表於 24-2-2015 06:26 PM
真係冇位, 同埋開完再入番盒, 溶同爛的機會增加, 所以我D拉打盒好多都掉, 尤其BM個D會變黃........

P兄, 其實係咪拉打個啲先至易溶同爛?定係所有M記用皮造嘅都有問題?{:1_206:}
iamfinethankuuu 發表於 25-2-2015 11:18 AM
P兄, 其實係咪拉打個啲先至易溶同爛?定係所有M記用皮造嘅都有問題?

我以往經驗係Star war 甩皮, 我隻Anakin Skywalker 開頭都冇事, display 左一年, 2013年入番盒, 2014年檢查時件皮衫甩皮 ! 我冇白兵同初版darth varder, 我見D人呢兩隻出事!
其他二十幾隻rider, 除左隻sky甩色嚴重少許甩皮, 新電王, decade, foruze 有甩色及色移, 龍騎膠水差外, 冇爛冇其他問題!
反而RAH 220 DX, 舊一及二, 全部甩皮, 呢D都display 過後入盒, 之後死亡...隻新一冇入盒就冇事, 所以我覺得display 完入盒有一定危險!
根據以往其他人報告, starwar 白兵同初版darth varder, next 1 及2 rider, 甩皮問題嚴重, 其他情況好D, 但始終在香港天氣潮濕, M記D皮有一定危險, 同埋若果同一post擺太耐, 關節皮衫長期摺埋, 甩皮機會增加, 我都係玩完, 最後隻隻都係企定定, 一字排開, 雙手直放!
Pazu 發表於 25-2-2015 11:44 AM
我以往經驗係Star war 甩皮, 我隻Anakin Skywalker 開頭都冇事, display 左一年, 2013年入番盒, 2014年檢 ...

哈....多謝P兄嘅分享...睇唻M記有皮嘅人偶真係要特別小心呀.....不過我自己都好少會再放返入盒....通常開盒玩下就放係個櫃個度DISPLAY.....間唔時要轉下佢嘅POSE...咁應該可以減少佢地出問題嘅機會啦{:1_203:}
因為iamfinethankuuu師兄推薦
今日都入左兵長:p
真係好正
掃除配件幾有心機:DD
頭像被屏蔽
iamfinethankuuu 發表於 25-2-2015 11:18 AM
P兄, 其實係咪拉打個啲先至易溶同爛?定係所有M記用皮造嘅都有問題?

應該有可能是香港氣候問題
之前我在香港買隻影月,最後潮皮...{:1_206:}
台灣放到生灰的the next系列ㄧ隻都沒事
更別談後來買的
比克 發表於 5-3-2015 08:25 PM
因為iamfinethankuuu師兄推薦
今日都入左兵長
真係好正

哈....恭喜師兄呀:35:

里維啲表情真係做得好正呀....不過我仲未玩佢個掃除配件呀:34:

而家個價都抵入呀...尤其三笠...插到呢:63:

幾時入艾倫呀...我等今個月尾嘅阿爾敏呀:57:
超港人 發表於 5-3-2015 08:49 PM
Ching甩膠溶皮同display後入番盒冇關,
我一直都display一樣中, 尤其係潮濕嘅地方d人做皮仲快難.
...

港人兄.....乜真係咁大劑:80:

不過拉打真係人造皮......巨人只係個件衫...希望無事啦:36:
lydiamomo0903 發表於 5-3-2015 09:56 PM
應該有可能是香港氣候問題
之前我在香港買隻影月,最後潮皮...
台灣放到生灰的the next系列ㄧ ...

咁係咪要長期放住個抽濕器係度呢........
不過衰在M記出動漫個啲又真係正好多.....唉:63:又忍唔到手:47:

應該是,而且我影月買來兩天就潮掉
我ㄧ開始以為是這支影月綜合問題
因為香港很多人中招
結果去日本看,沒有太多人有這問題..
而且我後來很怕這種質料的東西,但喜歡還是買
奇妙的是,其他之都沒事.....總之可以要觀察下濕度問題,那隻能潮到整隻手都是,我到現在百思不解:time:
lydiamomo0903 發表於 5-3-2015 10:51 PM
應該是,而且我影月買來兩天就潮掉
我ㄧ開始以為是這支影月綜合問題
因為香港很多人中招

哇...咁個下真係好心痛呀:80: