Toysdaily 玩具日報

查看: 6686|回復: 33

[玩具報告] 粗影無頭谷真心速評 --- Sleepy Hollow

話說忘了帶電池回倉,不能補光下失焦、雜訊全出。惟有文字搭救,他日重拍。

這款頭雕劣評如潮。我想問題出於面相太飽滿、太後生。若對比魔街理髮師,少了一份滄桑味、中年味。如終拍Sleepy Hollow時尊爺也不是十八二十二了。但頭雕卻是年青味十足。若HT照抄舊頭雕,就被鬧沒誠意; 但今日新頭雕失準,以致比前作更不如,實在失了不少分數…

雖然頭雕欠了戲中的潚湘,我只給70分,但某小配件卻拿回不少分數。

如手掌有如戲中被刺傷的痕跡。

救了尊爺一命的聖經,但可惜是硬膠一塊不能打開的…

藥水樽多的是~

還有眼鏡非常仔細,紅圈是可動關節,實在令人眼前一亮。

好像打不開的….

槍不能上膛… 可惜….

最令我窩心的是眼鏡和三組鏡片,鉗子也一大堆。但就算某配件很棒,但有些若再精細,如聖經能打開就真的有玩具「狂熱」的感覺。現在只有某些配件讓人滿意,實在是本末倒置了。

不過我仍會拍第二輯,始終對角色有愛。THX for reading~

支持大大既文字報告好過好多齋影就算既post
我覺得其實最敗筆既係d頭髮
雕得唔夠仔細
成頂帽咁

我早幾晚有睇過呢套野。角色不錯
stockholder 發表於 20-1-2015 07:37 PM
我早幾晚有睇過呢套野。角色不錯

係好X唔錯。我鐘意TIM BURTON玩黑色同黑色幽默的手法。:$
套戲睇完會5會訓5著嫁?
頭像被屏蔽
戴咗放大眼鏡之後johnny depp個樣即刻似返好多, 應該同眼神有莫大關係!
手提包能打開的,內裏更精采!
多謝分享。{:1_226:}
攞咗未有時間仔細玩{:1_207:}..但師兄你影得好有味道{:1_227:}
pHil 發表於 20-1-2015 07:57 PM

唔恐怖架~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
對lee隻超失望, 放棄, 唔想再比ht擺布, 出舊屎都照收貨. Ht即管繼續出d屎, d 頭雕師過到自己先好嘢
黑 發表於 20-1-2015 10:27 PM
支持大大既文字報告好過好多齋影就算既post
我覺得其實最敗筆既係d頭髮
雕得唔夠仔細

可能我粗微粒掛。但又一言驚醒夢中人,真係似頂帽!可能趕出貨累事。
pHil 發表於 20-1-2015 07:57 PM

果時老婆同我睇,佢一味叫好驚好核突,我就話唔驚再核突都得。劇本唔錯,再加上Tim burton。唔睇走寶!
initialb 發表於 20-1-2015 08:38 PM
戴咗放大眼鏡之後johnny depp個樣即刻似返好多, 應該同眼神有莫大關係!

要戴眼鏡先似,我雕嘅就話啫。退步呢!