Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 現時點 最近情況

simpsons 發表於 28-11-2014 11:37 PM
唔洗戒嚴警察都有權驅散聚集人群架

甘係咪聽話走緊ge人,差佬都可以用警棒打人驅散?依架話佢無權咩?就係話佢濫用權力,差佬係乜守則下情况下先可以用警棒打人?你去check下先啦
takeshi 發表於 28-11-2014 11:41 PM
甘係咪聽話走緊ge人,差佬都可以用警棒打人驅散?依架話佢無權咩?就係話佢濫用權力,差佬係乜守則下情&#20 ...

警察濫用權力,唔代表你地可阻街!!而家講阻街你就轉而視線。
[quote][url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=7375596&ptid=231265]simpsons o
simpsons 發表於 28-11-2014 11:47 PM
警察濫用權力,唔代表你地可阻街!!而家講阻街你就轉而視線。

我之前依經講-----仲有依架就係有市民聽差佬講走緊無駁咀都要比佢當狗甘趕。轉乜视線

警察濫用權力,唔代表你地可阻街!!<----呢個係乜邏輯???你知吾知自己講緊乜....

其實你係咪想講你地阻街,唔代表警察可濫用權力??:p
simpsons 發表於 28-11-2014 11:17 PM
因為你們只容納一種色音,所以其他色出現就變不平靜囉。

唔知啦,其他聲音出親來都打人搞事,最慘搞到我成個站陪你OT,
可能我地真是唔包容啦,半個月2x日都無見過黃色主動搞事,平平靜靜,
反而得閒就見到藍色打人,call斗車,綠色出來拆障礙物,
紅色拎國旗引起混亂,重有一大班叔父閒時大聲吹水,塞住哂d出口,
叫佢地離開重&#39393;翻職員轉頭,結果就聚集一大班人,互相指&#39393;&#8943;&#8943;&#8943;
可能呢d就係有中國特色民主自由啦,容納所有聲音,惡行,係除左黃色。:o

ps  我有bias,不竟我地件制服都係黃色
Code 發表於 28-11-2014 11:57 PM
唔知啦,其他聲音出親來都打人搞事,最慘搞到我成個站陪你OT,
可能我地真是唔包容啦,半個月2x日都無見 ...

2x日都無見過黃色主動搞事??阻塞3區唔係搞事????你地唔阻街會有藍C衝擊你們???

仲講民主??你地有聽民意?有冇睇民調??
simpsons 發表於 29-11-2014 12:05 AM
2x日都無見過黃色主動搞事??阻塞3區唔係搞事????你地唔阻街會有藍C衝擊你們???

仲講民主??你地有聽民 ...

咁政府,特首又有聽民意?有睇民調嗎?一個長期民調不合格的特首,為何不自動下台?最最最最需要聽民意, 睇民調的單位,但偏偏又最最最最漠視民意,為何你又視而不見呢?
阻街便代表藍C 可以衝擊? 阻街警察可以執法拉人,但沒授權者絕不可以衝擊阻街的人,現在最嚴重問題是,警察公開選擇性執法,對一些公然暴行,視若無睹!!!

yugi 發表於 28-11-2014 09:50 AM
唔好乜都賴人, 佢地唔搞事根本成條街成日都好和平, 又要搞事又要唔認扮路過

非常認同樓主。。。
simpsons 發表於 29-11-2014 12:05 AM

仲講民主??你地有聽民 ...

um.....咁相比起

"打人,call斗車,出來拆障礙物,拎國旗引起混亂,重有一大班叔父閒時大聲吹水,塞住哂d出口"

阻街等人過來衝擊又真係好主動搞事既..........
而呢班紅藍綠色重要係一邊話黃色犯法,一邊用犯法方式去對付佢地,又真是好有說服力:(

你地唔阻街會有藍C衝擊你們???

你地唔飲酒會有人侵犯你們???
你地唔著低胸會比人非禮???

同某高官所言一樣荒謬
咁又真係無咩好講既.........

hk小文 發表於 29-11-2014 12:11 AM
咁政府,特首又有聽民意?有睇民調嗎?一個長期民調不合格的特首,為何不自動下台?最最最最需要聽民意,  ...

站在你地一方的就是對,站在你們反方就要打倒,完完全全係紅衛兵所為
係你地選擇性睇野,警察拉藍C就應該,拉黃C就要罵
simpsons 發表於 29-11-2014 12:28 AM
站在你地一方的就是對,站在你們反方就要打倒,完完全全係紅衛兵所為
係你地選擇性睇野,警察拉藍C就應 ...

""站在你地一方的就是對,站在你們反方就要打倒,完完全全係紅衛兵所為"""
原封不動還給閣下.

警察拉藍C然後轉頭放人,call埋的士就應該,
唔拉黃C就要罵.........選擇性睇野:x
takeshi 發表於 28-11-2014 11:55 PM
我之前依經講-----仲有依架就係有市民聽差佬講走緊無駁咀都要比佢當狗甘趕。轉乜&#35270;線

我講緊阻街,你就講警察打人,你意思你乜??兩者根本沒關係,警察濫用權力,唔代表你地可阻街!!而家講阻街你就轉而視線。
simpsons 發表於 29-11-2014 12:28 AM
係你地選擇性睇野,警察拉藍C就應 ...

我已說過警察絕對可以拉黃C,但要用合理武力,我只說藍C 不可以衝擊黃C。而其實,你清楚知道紅衛兵是什麼嗎?如果示威者真的是紅衛兵,那班警察可以打得咁過癮?
Code 發表於 29-11-2014 12:17 AM
um.....咁相比起

"打人,call斗車,出來拆障礙物,拎國旗引起混亂,重有一大班叔父閒時大聲吹水,塞住 ...

黃色咪又係一邊犯法,一邊話人地犯法~
佢地學黃C公民抗命嘛