Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 現時點 最近情況

:cool: 樓主無啦啦建佐個火藥樓...

玩下玩具都成班人上來宣傳教義,哎!
dasw123 發表於 28-11-2014 07:31 PM
如果係公平執行職務,又點會製造到事端,搞到事呀,醒目仔~

好監硬囉………
不過算把喇!
所謂道不同不相為謀
刪POST啦~~~~~
犯法D人惡過警察什麼世界~~~~警察有不對,藍屍都唔係全對,黃屍都唔好得去邊囉。廣告都有講人多擠迫地方請聽警方指示啦,警察叫你行你就企仲要兇警察。
dasw123 發表於 28-11-2014 07:16 PM
你好叻,其實真係有其他解讀, 就係

而家已唔係爭取普選問題,而係市民與警方不合作及衝突的問題
今天出過去,你正常行街,閒事莫理、閒地莫企,都會和平時一樣。

無既,係旺角地鐵站返左半個月,有多,唔係企C口就E口,根本係你有你瞓,佢有佢企,重好多人當景點tim,
除非出現 d 藍色呀、綠色呀、紅色呀、愛國呀,否則根本和平到喊,
次次有班愛字頭出現就搞到我地職員break都無得放,又要OT.................
呢兩日多X謝班警察,本來收11變左收12:sleep:

講翻主題,安全d就油麻地出,反正ins,信和都係果邊
請樓主刪post,那些黃色人事無時無刻或一有機會,便宣傳他/她們的教義!:*
simpsons 發表於 28-11-2014 08:41 PM
刪POST啦~~~~~
犯法D人惡過警察什麼世界~~~~警察有不對,藍屍都唔係全對,黃屍都唔好得去邊囉。廣告都有講 ...

笑左
我真係好想知道o係西洋菜街9企犯左 D 咩法 ?
heroshawn 發表於 28-11-2014 07:56 PM
樓主無啦啦建佐個火藥樓...

玩下玩具都成班人上來宣傳教義,哎!

教乜鬼義...
政治就好似空氣...
圍繞住你身邊架啦...
Code 發表於 28-11-2014 09:12 PM
無既,係旺角地鐵站返左近半個月,唔係企C口就E口,根本係你有你瞓,佢有佢企,重好多人當景點tim,
除非 ...

因為你們只容納一種色音,所以其他色出現就變不平靜囉。
dinosaurlittle 發表於 28-11-2014 10:04 PM
simpsons 警察只當你豬同羊!!!

旺角定警察危險?

dinosaurlittle警察只當你豬同羊

警察對我很禮貌

你點對人,人就點對你,咩人就有咩對代
dinosaurlittle 發表於 28-11-2014 10:09 PM
警方不合作simpsons 警察叫你食屎!你又會否食??????好想知!!
而家好明顯唔係驚示威者本身...而係驚伴隨著 ...

而家警察叫你食屎咩,佢地只係叫你地唔好聚集阻路。
叫你唔好阻路都咁難??咁唔合理????損人利己係咩道理??

一係你就實施戒嚴,如果吾係市民係有權行行人路,仲有依架就係有市民聽差佬講走緊無駁咀都要比佢當狗甘趕。

你睇下如果有放火、燒車、毁商店,仲有冇甘多人落去行街?

你班人話暴徒又乜又7,講到淪陷甘,我係歐洲拍野遇D球迷暴亂相比,你香港呢D被稱為"暴民"示威,真係算把啦,差佬,part time藍人都暴過你啦。

其實依架都費事回某類型的reply/ post,大家可以講得掂ge就吾會有今日甘ge情况。
其實佔旺個兩星期,空氣污染指數應該低左好多~~

takeshi 發表於 28-11-2014 11:27 PM
一係你就實施戒嚴,如果吾係市民係有權行行人路,仲有依架就係有市民聽差佬講走緊無駁咀都要比佢當狗甘趕。 ...

唔洗戒嚴警察都有權驅散聚集人群架