Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 繼六神合體後合金魂再販消息. (個人自己聽返得來嘅小道消息!!)

我有合金魂,只等千值。x 2
我心中偏向買千值練版超獸的 x 3

已經擁有GX-13 ,想接觸D新嘢 X 1

不論價錢黎講

以當年出GX13,技術上無得輸
以現在技術黎講,千值練出超獸更家無得輸
繼六神後, GX-13 我等你好耐啦!  直頭係我呢 D 遲入合金魂坑的福音啦!:71:
只要千值練公布價錢, 就可同合金魂拗手瓜
睇埋個變形過程先再考慮
都係嗰句, 合金魂除非改版, 否則唔會諗, 反而千值練真心想睇佢出成點~~
我最想快d見千值練隻超獸分體效果點樣。
各位師兄,千值練隻超獸身高應該到合金魂個隻咩位置到呢??
合金魂超瘦基神不入了{:1_222:}
頭像被屏蔽
真的没人听说千值练超兽已取消的传闻吗?
abdner 發表於 25-6-2014 10:35 AM

沒有聽說, 不過到現在都只見合體後灰模, 未見過分體.
小弟沒有GX-13,亦未玩過,見各位師兄都唔睇好,是因為做得很差嗎?

對千值練我反而有點保留,當然也是期待的,千值練的比例、DETAIL一般都做得很出色,不過太輕,我唔係"合金控",我有千值練的天元突破,造型係一流,但係拎上手手感係爭D,與其話太輕,不如話有點虛,好似玩緊模型咁(MG比佢還實在),山口式、figma拎上手都好實在,千值練係爭左D.............我唔係踩千值練,我都好鐘意架天元,不過希望除左造型,拎上手GE感覺都可以加強一D

千值練未有進一步消息,我還是想追番超合金魂先,除左GUNBUSTER,最想要就係超獸
10年前技術
同依家嘅技術
明眼人都知道
無得鬥啦
頭像被屏蔽
"據說"、"傳聞"那就不可信了
因為日站也沒有看到有取消的這個消息....

沒有詳細的消息還是別相信比較好