Toysdaily 玩具日報

[分享討論] DCC figure齊齊玩討論區

係喎仲有呢間~今日去睇下先~謝提點!
天涯孤客 發表於 2-4-2014 05:47 PM

good luck!!:64:
今天米曹已返貸,two face,deathstroke,tv green arrow
良心好鋪,限每人每款一隻
好唔容易入到TWO FACE....
但佢真係燒傷得好交關, 要進行殖肢手術:38:
Q回復 50# jeffloh

Storm用咗上次放火佬Anakey個包膠設計,都算平凡中見驚喜:71:

喪B雖然無驚喜,但可動加外型; 我buy佢:D 加上從未入過Bizarro figure, 今次第一隻:71:
回復 64# edmondphk

又一單 {:1_236:}
回復 63# 肥波仔

好事 {:1_226:}
回復 56# jeffloh

而家DC角色唔係必須手&#25592;配件一律齊拳頭><就算俾個飛標都&#25886;唔到:(
回復  jeffloh

而家DC角色唔係必須手&#25592;配件一律齊拳頭>
ChrisLamXYZ 發表於 2-4-2014 09:42 PM

如果有配件, 我估唔會咁攪笑手部做成拳頭卦~ XD
回復 69# jeffloh

所以感覺DCC而家無必要都唔跟配件:p由origins蝙蝠俠同小丑見佢地只係拳頭,連握配件的手都唔整; 開頭諗住出2.0可能跟配件會跟握件的手……但見住而家無配件的不同版本蝙蝠俠,crime 7人六個都係一雙拳頭{:1_222:} 唔會下次boxset全部都可以握握手,做個好朋友瓜?:DD唔通每個款都等佢2.0?:55:

好似黎緊的NIGHTWING同TALON都跟武器配件,所以都跟握握手:71:

請問仲無人要Arrow 2 pack boxset?琴晚買新款順便入埋。

DCC以前的應該做唔到:DD
順帶一提: 已用一段時間做熱身同少少補色先把玩!
請問仲無人要Arrow 2 pack boxset?琴晚買新款順便入埋。

DCC以前的應該做唔到
順帶一提: 已用一段 ...
ChrisLamXYZ 發表於 3-4-2014 02:01 PM

呢隻實物真係喜出望外,出奇地型仔!{:1_220:}
至於Arrow 2 pack 一如所料道友咁既樣:72:個BODY外型真係好一般,關節叫做左野拉係D配件比較多野玩,呢SET野難以令只睇DC漫畫既人心動..
回復 72# dasw123

用靚仔形容真俾面喪B先生:D

以DC 電視劇FIGURE來講,已算大躍進; 只係今年漫畫版出得更好:71:
好似上年年尾隻origins蝙蝠俠其實都係中規中距。
ching你隻two face係預先訂左?
edmondphk 發表於 1-4-2014 09:13 AM

M記留書時留的
今個星期有crime syndicate last 3隻, Power Ring, Ultraman, Superwoman~