Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: mushroom

[分享討論] 想問大家覺得邊隻Batman scale 似電影多些

加多張比較下。
{:3_131:}M記隻肩胛(膊頭)靚好多:35:
M記其實ok, 可以考慮。
出左咁耐的M記,當佢全新未開,仲有冇命剩都係問題:62:
M記我有original suit果個version, 玩到依家都仲無事呀 (touch wood), TDK suit就無入因為當時已入了HT的. 如果用M記同HT隻MMS比, M記係靚d的, 不過同DX系列比就爭少少.
M記我有original suit果個version, 玩到依家都仲無事呀 (touch wood), TDK suit就無入因為當時已入了HT的.  ...
jeffloh 發表於 9-1-2014 10:16 AM

我最想知batman頭雕邊個最似電影,  特別係面罩scale
我最想知batman頭雕邊個最似電影,  特別係面罩scale
mushroom 發表於 9-1-2014 11:09 AM

只係mask樣我反而覺得M記最好, 不過HT整體多配件同眼睛可動, 多d野玩. (當然HT前後都出o左3次, 如果都唔夠M記好不如唔出好過~)
只係mask樣我反而覺得M記最好, 不過HT整體多配件同眼睛可動, 多d野玩. (當然HT前後都出o左3次, 如果都唔 ...
jeffloh 發表於 9-1-2014 11:44 AM

M記Mask係咪無咁窄?還是個開口大些?

我最想係M記Mask配可動眼加HT技術..........至於body scale我都唔識分。
have $$$$, get 1/4 ;no $, go ahead pre-order {:1_203:}
have $$$$, get 1/4 ;no $, go ahead pre-order
bigtomm 發表於 9-1-2014 05:43 PM

你說出了我不願面對的重點。

回復 36# mushroom

講到頭似,我就覺得Enterbay Batman, 望住佢直頭覺得Bale就在入面!我都有 HT 1/4,1/6 batman。HT 1/4 面罩太平,其他1/6個面太尖。
回復  mushroom

講到頭似,我就覺得Enterbay Batman, 望住佢直頭覺得Bale就在𥚃面!我都有 HT 1 ...
mio 發表於 9-1-2014 10:07 PM

謝謝大大可以一次過分析

想問 1/6太尖, 係咪下巴部份?

1/4 太平, 係講邊度? 係咪太扁?
回復 41# mio

純粹個人意見:HT 1/6 面頰太瘦(美型?),下巴露出太長。 1/4 頭這方面有改善,但露面的地方不夠突出(合嘴的面型)。 第一代嘅開戰版(非動漫版)尤其誇張地尖和長,加上當時塗裝技術未及現時水準。
回復  mio

純粹個人意見:HT 1/6 面頰太瘦(美型?),下巴露出太長。 1/4 頭這方面有改善,但露面的地 ...
mio 發表於 9-1-2014 11:35 PM

我估1/6太細, 所以HT 做唔到恰到好處,  一係太肥, 一係太尖。   所以1 /4 可以有改善。