Toysdaily 玩具日報

查看: 16132|回復: 32

[玩具攝影] 其實舊神話黃金都唔係咁差

屋企同時DISPLAY左舊神話同EX黃金, 但我平時都係望舊神話多D, 感覺外型剛強, 熱血同有盔甲味道~{:1_199:}
新EX入係就係靚好多, 但太美型了, 好似唔夠熱血:44:

屋企同時DISPLAY左舊神話同EX黃金, 但我平時都係望舊神話多D, 感覺外型剛強, 熱血同有盔甲味道~
...
路人ray 發表於 15-12-2013 02:30 PM

好明顯 ex 多左好多膠件~
我買左EX已將神話賣哂,一來冇位,二來外型冇得比!

I absolutely agree that the look of EX is very good and better than the old version.
But in the opposite the material made with EX is more plastic than metal.
May be later plastic model will be made for us to paint.{:3_127:}

In the old time, the most expensive old version one is around $300-400.
Now the price is nearly double with EX and more plastic pieces ever.
自己out
請問形容一套動話好熱血和
形容玩具好熱血是甚麼意思呢?
是激烈? 是熱情? 是悲壯?
至於玩具是用心製作?
請指教
小弟都仲有display舊神話,真係熱血{:1_203:}
如果舊神話無胸像頭同其他部件,相信樓主一定唔會覺得熱血,只會嘔血..........{:1_206:}
冇睇錯既話, 大大應該係將巨蟹, 山羊同天秤既ex頭放左0係神話身上?
唔錯唔錯~~~
回復 1# 路人ray

認同樓主,部份係唔錯,當時對獅子失望,及後見到水瓶重拾興趣,覺得水瓶、山羊、雙魚、雙子、天蠍、白羊等都合格有餘,係獅子人馬面相難頂左少少,最頂唔順處女組裝聖衣形態對翼可以hea成咁,價平,玩下真係無妨!
早前出嘅黃金神話, 始終算係摸索階段, 造型, 面相同比例係較唔理想, 頭4隻: 獅子, 水瓶, 處女同人馬都係面相不濟, 但之後已明顯改進.

我都齊十二神話, 亦有朋友趁EX推出前賣哂舊黃金, 但畢竟舊黃金合金比例較優勝, 而且可粗玩當星座形勢, 如果仲有空間的話, 不妨KEEP.
小弟都仲有display舊神話,真係熱血
blackrx188 發表於 15-12-2013 05:25 PM

我只係得舊個 D, 冇EX, 超熱血呀~
如果舊神話無胸像頭同其他部件,相信樓主一定唔會覺得熱血,只會嘔血..........
DH_Dante 發表於 15-12-2013 10:26 PM

見到 EX 個價一樣都係嘔血~
又睇到時代o既眼淚!
舊神話頭髮變晒色賣不到留來粗玩一流,好熱血
新舊都支持...那怕是大系:71: