Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2014年12月 超合金魂 勇者王 GAOGAIGAR (官圖P46)

冇,自己一早打去郵局問實會唔會派件,冇可能全日唔出街等郵差叔叔
k1872888 發表於 31-12-2014 03:32 PM
你件野幾時到港架?

上網睇昨天三點到港,今日九點係郵局,十點已經送到家{:1_220:}
aoe88 發表於 31-12-2014 06:32 PM
上網睇昨天三點到港,今日九點係郵局,十點已經送到家

我都係昨天下午三点幾到……重未有……
我隻29號到港都未送到, HK POST  始終唔會次次都咁快:ar:
我都末收到,要新一年先有得玩:no:
aoe88 發表於 31-12-2014 02:03 PM
今早簽收了,安樂晒

今日16:51先到香港,要星期五先有得玩lu......
ThomasKwong 發表於 31-12-2014 12:04 AM
Ching, 點解我個總數係28,650日元既 (已包3900運費)?? THX

Isivan Ching, 原來咁, thx yr info
redfish 發表於 1-1-2015 11:00 PM
http://www.geocities.jp/lifezoids/BRAVE/GX-68/GX-68-2.htm

看來好快就有魂限要買了!
果D一路話合金魂同Brave合金無分別既人,
自己睇吧...
Ami 件查 status .. 已到 Kowloon, 不知會否今天派...

已經到左我公司,可惜今日不在,要星期一先可以感受勇者王既威力.
普通SAL PARCEL都好快,
12月26日出,今日已到.一星期都唔駛.
我件貨30號已到步,點知31號都冇派貨.今日打去問,起初都覆唔到我幾時派............等咗一個下午,先同我講話聽朝送貨.........
都好.....起碼知道有貨派..............>.<
我都&#21873;&#21873;收到啦,今晚感受下勇者王&#22021;勇氣先:$
轉自五字頭耗子玩具觀察

超合金魂勇者王擴張武器問卷調查
http://howzatoy.blogspot.tw/2014/11/socggg.html
雖然至今沒有更多的新品消息,但由網路展開的Robot Hero Enqu&#234;te「機器人英雄問卷調查」可以發現,萬代魂展現場應有影像預告超合金魂即將於2015年大舉展開「勇者王擴張強化武器」的生產計畫。由於品項極多,再加上勇者軍團隨侍在側蓄勢待發,怎麼開始,便顯得格外重要。
例如:定番的擴張配件黃金鎚「高魯帝鐵鎚Goldion Hammer」需要可以變成機器人「Marg&#12468;&#12523;&#12487;&#12451;&#12510;&#12540;&#12464;」以及坦克車「 Goldion tank&#12468;&#12523;&#12487;&#12451;&#12479;&#12531;&#12463;」嗎?還是只要單純帥氣的「高魯帝鐵鎚Goldion Hammer」就好?

魂展超合金魂勇者王擴張強化武器
http://howzatoy.blogspot.tw/2014/12/ggg.html
萬代秋葉原魂展「Tamashii Nation 2014」於11月揭幕,當時曾傳出會場展示了「超合金魂GX-68勇者王」擴張強化武器的情報,但始終沒看到相關圖片報導。
對沒有機會親臨現場的我們來說,直至現今2015年1月號《電&#25731;HOBBY》終於揭曉了這個謎底。