Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: chshting

[改造交流] 新手初試製作1/6頭雕50% 更新進度#23

頭像被屏蔽
nice work ! keep in up {:1_220:}
好似越嚟越有睇頭,有時真係好佩服啲Ching嘅立體感,自問自己真係雕唔到!
請問Ching D泥在邊度買?
好似越嚟越有睇頭,有時真係好佩服啲Ching嘅立體感,自問自己真係雕唔到!
vicho1116 發表於 10-9-2013 09:46 PM

有時啲嘢都真係要落手試過先知自己得唔得,我未去雕前都冇諗過可以雕到依家咁。
如果有師兄都初試落手自己整嘅話,大家互相支持鼓勵都係好事。
睇到兄弟一步步咁有進展嘅作品,終於明白專業同業餘,係有地球至月球咁遠嘅距離,也都明白頂級頭雕師人才嘅稀缺同珍貴,唔好意思...
睇到兄弟一步步咁有進展嘅作品,終於明白專業同業餘,係有地球至月球咁遠嘅距離,也都明白頂級 ...
PATA 發表於 11-9-2013 07:05 PM

師兄又唔使唔好意思,咁我相信冇人會、甚至我自己都覺得,
一個未經訓練嘅新手用一兩個月雕一兩下就會有HT EB嗰種專業級數咁天真,
何況要知道連業餘都比不上的新手,我呢種新手最多只能夠叫做自娛吧﹖哈哈﹖
不過認同閣下所講,自己都從過程中明白頂級頭雕師人才嘅稀缺同珍貴,
當中感受絕對比未試過自己動手做、只有欣賞過大師作品的人更切身:!。
事隔多日已經好耐冇喺度更新一下小弟DIY頭雕的進度,雖然小弟仍未能夠雕出咩驚世神級大作,
但係深信與其自己閉門造車自我感覺良好,倒不如貼一下自己的劣作上嚟畀大家插下,鞭策下令自己進步更加有意思。
不過最好梗係有平時深不露面的大師上嚟開開金口指導兩句,尤其係點樣雕好眼同耳仔就好喇。:$

add oil{:1_197:}