Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 捱得過PTU哩段日子 ● 人地先當你係真正既差人

靚相:71:第1幅堅正:$
美圖~ 係個body削D....整體不錯~~
頭雕我點睇都認唔出佢係卡士蘭華哥, 我見上面有人話似,
我真係唔係玩嘢, 係睇了字描述佢係華哥先知佢原來係,
反而我覺得enterbay 及之前果個坊間頭雕, 一眼便知係華哥
D相影得好有心機,為呢隻figure加左分。
但真係接受唔到一盒11xx既figure, 個頭雕係咁既質素, 突然覺得HT同 EB算抵玩。
NICE 分享
聽日去睇下先
頭像被屏蔽
其實ptu第一集距叫何文展,也吾系着呢套制服
真係側面最似....有冇C兄知道邊到可以入手返舊時綠色果套軍裝呀???
Max大嘅擺post係咁多個中攞得最自然、生動,同埋腰間嘅裝備完全擺得正確,因為我個警察朋友話個子彈loader係真係擺係右前方!方便上彈!
頭像被屏蔽
真係側面最似....有冇C兄知道邊到可以入手返舊時綠色果套軍裝呀???
brucehung 發表於 29-6-2013 01:14 AM

綠色獵裝 皇家PTU 森哥

淺藍恤 皇家PTU 森哥
師兄, 我買左 但係條BELL 點帶架 ? 係咪要拆返佢D PARTS 出黎再由頭穿過 -.-.....
Afigureman 發表於 28-6-2013 06:42 PM

如果想穿入褲頭嘅耳仔入面, 就要拆返晒D PARTS出黎嘍....
頭雕我點睇都認唔出佢係卡士蘭華哥, 我見上面有人話似,
我真係唔係玩嘢, 係睇了字描述佢係華哥先知佢 ...
hongwohse 發表於 28-6-2013 11:35 PM

HAHA~各花入各眼~
不過EB隻絕無神的確係經典~!
其實ptu第一集距叫何文展,也吾系着呢套制服
Ricky康康 發表於 29-6-2013 12:58 AM

杜琪峰套PTU, 基本上同後作嘅 機動部隊系列 - 同袍, 警例, 絕路, 人性, 伙伴,
係兩個唔相干嘅故事黎...之後個5集, 其實嚴格黎講, 亦互不相通...
Max大嘅擺post係咁多個中攞得最自然、生動,同埋腰間嘅裝備完全擺得正確,因為我個警察朋 ...
上帝 發表於 29-6-2013 01:16 AM

謝謝~~

因為上網搵過資料做參考....
其實我覺已經唔錯,又未去到話認唔出係華哥咁誇張!
係件衫細D,個OC FOAM整錯大碼,其他我都幾滿意!
小弟覺得頭彫一般.....真係唔夠似樣, 而且好似冇乜消光咁......
HT/EB 排第一/ 二, 係有佢地既原因既.........