Toysdaily 玩具日報

查看: 23416|回復: 54

[玩具攝影] [大檸樂!]越嗒越有味既 ~~ SHF宇宙鐵人 SKYDAIN & GROUNDAIN 偽天地雙龍會

幪面FOURZE一出!造型像極天龍俠!!
有人係咁插,但又有人越睇越覺過癮!!
都唔知係咪特登,到一年一度既劇場版公佈之際,
{:1_236:} 真係整左對新版天地雙龍出黎!!
仲要反串做奸角,再將天龍俠反串做女人!!
一眾粉絲當堂畀佢玩到反轉再反轉。。。

造型唔討好咩?
未必!!相信大部份老餅係唔老黎天龍俠變左做女人!!
包括我既第一個印象都係!!!

點知!!!
當知道反串天龍俠既,竟然係由亞由美BB擔岡演出,
我個心即時軟化。。。。。

(註:係呀ching,你地係入左風月版呀!正呀呢。。。)

到佢話出SHF果時,直頭想第一時間狗沖去訂!!

。。。{:2_312:} 但係正如有條粉腸曾經咁講過。。。
:我用我既理性克服左獸性。。。
最後。。。無訂到。。。

時間飛逝。。。一晃眼玩具已經出左。。。
睇左僅有既幾位大大既分享之後。。。
又再毒發!!

正所謂:後追多樂趣!見現貨又唔係貴好多既情況之下,
咁就買左!!!

因為睇完幾位大大既分享之後已經有左心理準備,
所以一開盒,我第一個反應係:嘩!乜咁忍少配件既?!

講真我唔係配件控,反而少配件玩得仲純粹,
心無雜念,淨係玩佢既誠意!!

佢有誠意??!唔係呀??!
數埋得四對半手掌,加天龍俠一對臂刀。。。
無勒!!

{:1_203:} 不過我講既誠意係在於完成度,
本身SHF既關節可動性已經好高,
令可玩性大大提高,
再加上哩對宇宙鐵人既造型著實唔差,
尤其係GROUNDAIN!
細節多之餘又唔會累贅,
設計有响舊版致敬既感覺,
但係又唔古舊!
胸前既透視式齒輪裝置
同背部既誇張死氣喉都令佢更有氣勢!

兩隻既膊頭都係雙甲設計,
雖然稍為阻礙左活動能力,
不過層次感上又加番分數,
令造型更立體!!

:handshake: 而亮點更加係選角!
臉相好似跟住男演員倒模出黎咁,
我直頭覺得佢响現實中就係地龍俠!!!

{:1_197:} 至於SKYDAIN就不過不失,
可能係女性既關係,線條同細節都不可太多,
要就番女性銅體既觀感嘛。。。
但係縱觀外型同細緻度,
比起1/1既SKYDAIN更優勝!!
臉相亦都做出左果種邪惡又女性化既效果。

:love: 當然,最初想買佢,始終都係因為亞由美BB。。。

今次因為哩對SHF既細節非常多,
買番黎就咁影相真係有d浪費。。。
所以就玩下滲線!
視覺即時給沖擊著!!!!
我的心給他們震動裂開了!!
感動ing!!!

{:1_214:} 都係去相喇。。。
唔係又畀人插無野睇。。。

SKYDAIN

佢地既唯一武器 ~~ SKYDAIN既臂刀。。。:^

GROUNDAIN

跪地都得,不過有d牽強。。。:67:

{:1_239:}緊扼手掌就係咁用!! {:1_199:}

玩過之後都係覺得價錢略貴。。。
但係係元祖天地雙龍既SHF未出現之前,
都不失為一對極好既補完珍品!!!

多謝觀賞!!!:64: :64: :64:
支持阿齋!
D 相好靚啊!!!!!:no:

呢對我都有買,
實在大愛雙龍~~~~
:D
沙發

好正咁喎

不過都係儲戰隊算嘞

P.S.:D  相影得好正呀衰鬼

撐場一貼!!!!:!
背景襯得好靚呀,
難得感覺唔似一般SHF單調,
反而有SIC複雜細緻的感覺呢~~
撐場一貼!!!!

Garycharm 發表於 9-4-2013 11:50 AM

既然有買就擺埋一齊影幅相啦!!!仲望!!!:67:
撐場一貼!!!!
Garycharm 發表於 9-4-2013 11:50

魔魔你搶左個沙發呀:no:
btw,真係要滲線!!成對野出晒黎。。。。{:1_238:}
好靚仔.....好靚女
Warmblood 發表於 9-4-2013 11:51 AM

你捨得番入去未呀。。。。:67:
既然有買就擺埋一齊影幅相啦!!!仲望!!!
sundaydriver 發表於 9-4-2013 11:52 AM

你見我 po  o黎 po 去都係 post  D  舊相就似我忙諗到 book 佳啦,
影乜 Q ~~  

等睇你班大哥出post 好過 ~~
話時話,菜post 真係玩到7788,搵個新主體o丫~~~

:)

背景襯得好靚呀,
難得感覺唔似一般SHF單調,
反而有SIC複雜細緻的感覺呢~~
cliffordchan107 發表於 9-4-2013 11:52 AM

係好正架。。。不過真係貴。。。{:1_200:}
你見我 po  o黎 po 去都係 post  D  舊相就似我忙諗到 book 佳啦,
影乜 Q ~~  

等睇你班大哥出post 好過 ~~
話時話,菜post 真係玩到7788,搵個新主體o丫~~~
Garycharm 發表於 9-4-2013 11:55 AM

你實在係咪有讀寫障礙??!{:1_210:}
PETPET有兩個loan....

.....果然係.......multi D is acceptable
Warmblood 發表於 9-4-2013 11:55 AM

ChiSin!!! :67: 隔離果隻有六個loan添呀!!!有排你插呀!!
嘩!我係咪發夢呀?連亞齋都要滲血?:Q

個背景好正!可唔可以介紹一下呀?:handshake: