Toysdaily 玩具日報

查看: 9414|回復: 15

[個人收藏] 赤之適能者---Ultra act Ultraman Nexus (Junis)!!

Ultraman Nexus, 港譯超人力斯, 於2004年首播, 合共有37集, 為"N Project"中其中一環! (N Project = Next, Nexus, Noa)
當中嘅紅色Junis形態, 係由第二位適能者"姖矢准"變身而成, 登場集數為2-25及37!
Box art

本體

QC同Max差唔多, 但礙於造型問題, 可動為近期最低!

配件一覽

不知名特效件, 老老實實, 係型, 但作用實在不大, 套上去亦花費好長時間 (亦令小弟第一次睇Ultra act嘅說明書!)

Pose!

Meta Field!!

Galberos登場!

依件, 真係無謂件!

Comment: QC參差, 有愛/fans才買!!
後記: 話說小弟自9月畢業後, 終於在上月搵到長工!
番左兩三個禮拜, 個種初進社會嘅緊張節奏, 加上一股無形嘅壓力, 實在要一段時間去適應!
同時亦令到以往個股"Ultra act一出即買即分享"嘅衝勁減半!
加上其實小弟本身並唔係Nexus fans (一集都未睇過), 所以都係為儲而買!!
下回預告:

敬請期待!! Thx for watching!!
我都未睇過~~都係因為外形而買~~~我覺得幾靚~~:71:

謝樓大百忙中出post...:77:
I have watched all for it... :shy:

N series is the only 1 series which NOT suitable for little kids... That's why I love it soooooooooo much!! Just score under Mebius.

Because it is not for kids market... It ended at 37 episode... Sigh.............{:1_207:}
支持hercules兄正post,Nexus套劇對我嚟講吸引性唔高,但係Nexus Junis既造型係幾正,等個價回落少少做入手~~~
Btw,Agul V1我都訂咗,不過未攞,等睇你既post先~~~
一定要支持herculesanakin大大啦,小弟踐力斯都係冇愛,如果佢出noa同藍色力斯先買lu
呢隻出得ok:shiny:
hercules兄無睇過Nexus:time:
呢套肯定係咁多套之中最異色既,有時間去睇睇:77:
一早入手.兩舊吾洗
我無儲開歐達曼,但系細個果陣好鐘意睇架,支持師兄貼!
頭像被屏蔽
好久沒看過hercules兄既正爆超人post了! 感謝分享!! :64:
力斯呢套真係呢幾年裡面最正既超人
好睇過梅比斯同麥斯
由唔同適能者變身成為唔同型態
話說力斯好似仲有個棺材mode即係個部飛機
呢幾個設定真係好正
{:1_206:}上色真系好唔掂
Ultra-Act Nexus 同 Max 有一個共通點,
就係一拍在其他尤其昭和兄弟一齊顯得個頭較大...

另外那個"不知名特效件"係有名堂的, 叫作"アームドエナジーエフェクト"
係 Nexus 聚集能量的架式~ (通常出必殺技前)

不過 Nexus 一定要睇, 尤其成年觀眾先會感受倒佢較有深度的劇情~
唔知幾時出藍色同銀色呢..:43:
同埋有冇人覺得ua好成日都用一對對稱ge特效件...

另外樓上講個個特效件唔似出招前個隻wo
我覺得似係奸超人狂射死光跟住力斯儲埋d死光1次過射出去個種...