Toysdaily 玩具日報

查看: 7599|回復: 13

[分享討論] Ultra act 分享 - THE THIRD - Nexus Junis Blue

ウルトラマンネクサス為ULTRAMAN N PROJECT作品之一。
1至25話為姬矢准篇,第25-36集為千樹憐篇,第37話是最终集。
於2004年10月在日本播映,全37集(DVD再加上一集Ex篇)
港譯為超人力斯,於06年播放

今次分享的是Nexus Junis Blue,為Nexus另一種Junis型態。
於26話至37話登場,為第三位適能者千樹憐及第五位適能者孤門一輝所變身

OP2開場Nexus anphans 打筋斗,再側手翻以 Junis Blue 登場:!

千樹憐較樂天,即使知道自己命不久矣,但依然笑著去面對
他命不久矣的情況也令他的戰鬥方式較不顧自己:ar:

少數有劍的超人:)

死光不錯,可惜連著手件,不能與Nexus Junis共用{:1_237:}

把劍和弓結合,就可以組成第三種必殺技,射出時形狀如不死鳥般{:1_220:}
僅在第36話與最终話登場

與Nexus Junis作比較
紋理、顏色上分別之外,還有右手的不同

光是紐帶,它會再次被繼承並再次發光{:1_209:}

Nexus的光由姬矢准轉至由千樹憐繼承
---------------------------------------------------------------------------------
這次出的Nexus是:71:
配件也較上次多,只是藍色較鮮色,有點不像劇中:49:
這 Nexus Junis Blue也缺乏人氣:ice:,好像至今仍未在此見它的分享
上次的 Nexus Junis 也有數個分享:78:

今年Ultra act 絕對是昭和年,下一年應該會出多點平成(Tiga 2.0,Zero 2.0,Mebius 2.0)
另外笨大要出Nexus anphans和暗黑巨人們
Thanks For Your Watching
第一個支持你~~~~~謝 saga 兄分享~~~~:D呢個系列我會 skip~~~~將啲功力集中番係昭和超人度~~~~:)
我都等左好耐,終於有人分享,岩岩上某討論區見到有人POST圖
之後係到見到,真係好開心~ ~
希望E隻多D人分享,其實都OK的:57:
支持saga兄Nexus Post!! :35: 我都等緊收貨!
suppot saga 兄!:71:
nexus其實出得唔錯,只可惜平成既真係一出就跳樓...:49:
Thanks for report!  :)

OT: I love Noa but the look of Ultra-act............... {:1_198:} Hope can see The Next soon..............
支持師兄多圖分享
希望明年真係有tiga2.0啦, 依家嗰隻真係...:44:
第一個支持你~~~~~謝 saga 兄分享~~~~呢個系列我會 skip~~~~將啲功力集中番係昭和超人度~~~~
Somebody_Ex 發表於 10-8-2013 03:51 PM

多謝Some大支持{:1_238:}
昭和我skip了,等你報告{:1_223:}
我都等左好耐,終於有人分享,岩岩上某討論區見到有人POST圖
之後係到見到,真係好開心~ ~
希望E隻多D人分享 ...
KEN-__- 發表於 10-8-2013 06:33 PM

Nexus係少人分享:(
anyway thanks:love:
支持saga兄Nexus Post!!  我都等緊收貨!
Jono@行星試相館 發表於 11-8-2013 12:54 AM

好掛住Jono兄你既Ultra act 分享
希望可以見你分享呢隻啦:52:
suppot saga 兄!
nexus其實出得唔錯,只可惜平成既真係一出就跳樓...
圭圭圭 發表於 11-8-2013 08:02 AM

多謝圭兄支特:77:
Nexus系跌得慘啲:help:佳亞同帝拿都升返d:78:
Thanks for report!  

OT: I love Noa but the look of Ultra-act...............  Hope can ...
Douglas.M.Saint 發表於 11-8-2013 11:21 AM

thanks 德哥
Noa我會入:46:
支持師兄多圖分享
tolete 發表於 11-8-2013 01:34 PM

多謝你支持:43:
希望明年真係有tiga2.0啦, 依家嗰隻真係...
hahaha777 發表於 11-8-2013 02:12 PM

希望真係有:43:
支持Saga兄分享:)
我都仲未入佢呢:(
頭像被屏蔽
支持Saga兄分享
我都仲未入佢呢
timothy276217 發表於 14-8-2013 02:23 PM

多謝tim兄支持:77:
呢隻遲d入都得既:51:
Nexus依兩件整體真做得唔錯
不過反應就得一般
超港人 發表於 14-8-2013 06:16 PM

顯出Nexus既人氣:ice:
所以之後果d多數限定:79: