Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 《革命機 VALVRAVE》第24話(終)「未来への革命」(嚴重劇透,慎入)

我睇左3集都唔知做緊咩
yugi 發表於 30-4-2013 05:32 PM

唔駛驚,當佢高達0079頭三集,個儍仔就係高達,白毛係紅渣古,遟D唔擔保,可能用拍手掌做大結局。

第4話超展開,LIKE~ {:1_220:}
劇情這樣發展最估唔到個女仔先係左右大局的人
(白毛仔失預算了)
當初有期望,現在覺得不能太認真看這套片!
真係頂唔順:die:
可能老夫真係老矣!
劇情這樣發展最估唔到個女仔先係左右大局的人
(白毛仔失預算了)
doglwl 發表於 5-5-2013 10:30 AM

今集失算了,下集就無架啦
我覺得之後會變成白毛嘅棋(因為要幫主角=.=)

暫時個故仔得白毛係有目的而行事嘅,而主角只係要保命(自己及同校仝人),咁即係主角點都係比白毛牽住走啦。。。假設往後劇情兩條友並肩,會係主角認同白毛合力搞革命
越諗越似睇緊機戰版罪惡王冠{:1_206:}。。。

宜家主角只會咬男人,咁咬女人會點?
究竟有幾多人想白毛坐三號機{:1_197:}
當初有期望,現在覺得不能太認真看這套片!
真係頂唔順
可能老夫真係老矣!
Keroro軍曹 發表於 6-5-2013 03:36 AM

我都覺,主角一日無覺悟,呢套嘢元素係多(機戰+校園),但係個主角咁樣有啲兩頭唔到岸囉
都唔知呢套係少年向定青年向好
少年向嘅話通常求其睇完笑完就算,青年向有劇情先會認真咁睇。。。

真係亂Q哩,但我鐘意!{:2_272:}
有深度。。。佢如果最後搞到好似罪惡王冠咁就真係

應該係,如果唔係咁之 ...
鷹頭獅 發表於 30-4-2013 09:02 AM

睇睇下.....真係唔係咁期待.....{:1_237:}

毋忘六四的我們,一定會知道班天真的學生無好下場!{:1_224:}
睇到呢集,突然有種睇緊Code Geass 嘅感覺。
已經討糟不能了...
吹脹,仲以為啲三四五六號機係邊,原來喺晒倉庫度。。。
本來諗白毛會揸走三號機,但今集佢又無諗過要走喎

唔會嚟緊四號機又係主角揸呀麻。。。
呢套嘢越嚟越唔掂,今集連戰鬥埸面都冇
剩係得D女角賣弄下身材...敵方描述又少喎!
很明顯這是政治動畫:DD
呢套嘢越嚟越唔掂,今集連戰鬥埸面都冇
剩係得D女角賣弄下身材...敵方描述又少喎!
doglwl 發表於 11-5-2013 11:46 AM

係呀,軍事國嗰邊閱兵;另一邊備選戰,唯一係有新歌聽
下一集先有打,出四號機(斷估都係主角揸。。。)

睇嚟呢套嘢一日啲VALVRAVE出唔齊;白毛未蒲頭,一日都未入主線。。。
人哋銀河機攻隊下集入主線喇,呢套仲要拖到幾時?(希望都係下集入喇=.=)

很明顯這是政治動畫
Panzer 發表於 11-5-2013 12:41 PM

無錯,中伏點算呀{:1_229:}