Toysdaily 玩具日報

樓主: chunyin4354

[新品消息] Vehicle Voltron 機甲艦隊 十五機---最新上色模(P.5生產商留言,請支持本地創作)

回復 75# whitedol

係呀,<正>就創造奇蹟!
回復  character

2個月前在香港第一次<訂玩具>就系尼隻,因為中意機甲艦隊個
故事(有生之年希望自己 ...
tower 發表於 24-7-2012 11:31 AM

多謝支持, 好感動

响香港行玩具這條路真係好難, 好需要 奇蹟至得!

睇黎師兄都係1個創作人

唔知師兄個頭像係5係你自己畫的?好正
師兄, 見你甘多意見就等我澄清下

我就係付責生產這產品的人

亦係之前生產GDX gaiking, 1 meter 柯柏文 ...
character 發表於 24-7-2012 04:33 AM

有負責人出黎講野放心晒~~~:51: 如果仲修改緊~~~9月出到貨嗎~~~:?

同腳有咁多車轆~~~擺poses企唔企得穩~~~:58:
師兄, 見你甘多意見就等我澄清下

亦係之前生產GDX gaiking, 1 m ...
character 發表於 24-7-2012 04:32 AM

加油! 香港有HT, 也可有MP的! 努力!
:71:
有負責人出黎講野放心晒~~~ 如果仲修改緊~~~9月出到貨嗎~~~

同腳有咁多車轆~~~擺poses企唔企得 ...
黑色三連敗 發表於 24-7-2012 01:11 PM

師兄, 最快都要10月-11月, sorry, 因有太多修改的地方

不過我想信大家寧願等多個月, 都唔想出得唔好架, 係唔係:58:

車底有機關, 包企得穩:52:
師兄, 最快都要10月-11月, sorry, 因有太多修改的地方

不過我想信大家寧願等多個月, 都唔想出得唔 ...
character 發表於 24-7-2012 01:27 PM

我唔介意等多3-6個月~~~最緊要出得好~~~反正都訂左 :shy:

可以企得穩~~~放心晒~~~:handshake: 因為之前您地出隻gaiking好似係膠黎~~~所以有d擔心~~~唔知出合金您地ok唔ok~~~:)

會唔會有唔同臉(嘴打開)/手掌之類換(造形重視)/腳(車)用透明件~~~:64:

不過我想信大家寧願等多個月, 都唔想出得唔 ...
character 發表於 24-7-2012 01:27 PM

腰部可否左右微轉,擺post更型!
分體果時個手肘可以縮埋果條黑色野嗎?  THX!
問過了,腰部可轉。:35:

btw我老細成日話想搵個唔指手畫腳嘅金主唔容易,睇嚟孤仔俾咗唔少壓力,先會有人現身講解。
回復 63# character

Support and 希望快D可以出貨......

多一D金屬/電鍍就好勒....知道大大都係玩具人, 你一定明白市場對"合金"的要求~~~~加油...

樓主係唔係好大壓力呢?
最好就係有負責人出黎解下畫:71:

對小弟黎講, 等絕對唔係問題, 最緊要出得好 (某廠都delay 2年啦):67:

唯一希望改善既係......合體後個頭好似真係細左少少:80:

character 發表於 24-7-2012 04:32

竟然得到產品開發者出黎現身說法真係好感動~ :handshake:
更感動既就係開發者竟然係本地人~!! :handshake: :handshake:

本地喜歡機甲艦隊的粉絲又怎可不支持呢~!!

其實重新設計的造型方面已非常令人滿意~!
相比POPY版懷舊合金,看得出亦有相當改進,
例如新加了面部開合的設計、雙膊直昇機駕駛倉改進為透明部件~

現在聽到你親自說上色方面將來有改善真係放下心頭大石啊~!!

另外,因為見倒個開發樣板不斷有作出改進,例如腳掌汽車檔風玻璃最後也採用透明部件~
想請教下圖綠色圈的部份最終生產版本會否同樣以透明部件組成呢~?

For reference : 《借 TD同好 Tower兄 及 Mr. Elljay兄 的POPY版懷舊合金相片一用》

原作插畫~

其實透明部件真的會將hobby產品的精細度大大提高~
非常欣賞你們的作品都有大幅採用~ 證明你們是非常有heart的開發者~!!

既然這麼難得重新製作[機甲艦隊-十五機合體]合金hobby,
衷心希望可以透過現今技術在各方面也比POPY版懷舊合金進步~ :shiny:
『有生之年希望自己監制重拍原作果個劇本』
tower 發表於 24-7-2012 11:31

嘩~ Tower兄 原來係電影監制級人馬~!!:@ :64:
(TD 真的因緣際會了不少大人物~)

這個 project 比重新開發合金 hobby 更浩瀚呢~!!

PS. 你個頭像確係十分引人關注的~
多謝支持, 好感動

响香港行玩具這條路真係好難, 好需要 奇蹟至得!

睇黎師兄都係1個創作人
...
character 發表於 24-7-2012 12:26 PM

THX,個頭像借返来的、尼D要専門的画師做先得呀:35:

HK路難行?見5到路、総要有人行出来、支持:71:!