Toysdaily 玩具日報

查看: 7273|回復: 20

[玩具攝影] 無聊一影:S.I.C.匠魂(極少量,少字分享)

S.I.C.匠魂,一個將S.I.C.濃縮至小雕塑大細嘅系列。遺憾嘅係,已經停產。:42:
事實上,小弟嘅收藏只有單單五個,唔算得係多。

前一兩日,小弟受到某大大嘅匠魂改造刺激,希望影下相、分享下,影得唔好請見諒。:64:

漿暈只能成追憶,從此停產確可惜...

一d都唔可惜...斷奶多人放..又係時後買平貨..不過最貴新電王果set就應該呢世都唔會平了..昨日去過奇脆..都仲有2set做緊特價..而我就集中專儲有車果d..有時遇到真係好平
抽水一回

8代里RX砍的General Jack有沒有正臉看看呀
回復 2# Sa~Now~Joe
唉...不過依家有回憶就算lu~:78:
回復 3# 老文
平價的確係好事:$
但小弟可借嘅係,已經再冇呢D藝術出現:42:
回復 4# magiam
比大大抽乾哂tim~
好豐富嘅收藏!:71:
回復 6# 森記

不過匠魂好多都好睇唔好玩..如果唔係出RIDER果D都變晒死貨咁濟..再講佢有車車果幾隻..要放出來都好難放..好難坐得穩.佢本身留了一著同設計係有問題..仲有玩野既比例..別色....重複又重複
SIC匠魂可以堪稱為假面騎士之藝術品了!
很可惜,現在已經不再持續推出了!
等我想要購買收藏時,已經太遲了!
只能欣賞諸位大德無私的分享照片!
回復 7# 老文
的確...只可遠觀而不可褻玩焉:(
別色版初時嗰D都算靚...但後嗰D就真係有D欠奉...:unhappy:
回復 8# iamagoodman
雖然已經停產,但如果大大努力搵嘅話,應該可以收返唔少
更可能好似老文師兄所說,有個唔錯嘅價:71:
由PART4開始儲到SP2(全部都係齊9隻,但係唔知點解,我都而家全部都未拆)
我鍾意匠魂多個極魂,匠魂DISPLAY正好多
回復 10# 神無雙魔
匠魂DISPLAY有feel好多~~~~~:$
如果想追返, 來開澳門, 可以去大3巴側的玩具王國, 已拆盒, 都幾齊, 平均20-30蚊/隻, 匠魂我8成都有.
回復 12# weng2000
呵呵~三年前去過一次,確實係尋寶好地方~:shiny:
匠魂真係bandai其中一個最正既系列
完全唔明點解會停產=.=
漿暈只能成追憶,從此停產確可惜...
Sa~Now~Joe 發表於 22-6-2012 10:18 AM

agree :help: