Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] My 玩具櫃 collection page.7 再 post (page25音波一家人入櫃)

excellent and extensive collection!  support:71:
好多好齊同好寬闊呀....我d擺到好似迫花墟咁.....請問師兄個櫃係咪造架...? 係鋁框嗎...?
回復 75# 玩具日報記者

Thank You!!
回復 76# gundammsz010

Thanks gundammsz010 Ching!!
回復 77# tonantony

Dear ching,  我D櫃係造的,super robots 櫃的是鋁框,其它房的係入牆櫃木門框,多謝參觀:64:
回復 80# pastng

thx 師兄....希望師兄唔介意我炒考一下啦...
回復 81# tonantony

當然無問題啦!呢度嘅目的就係大家交流嘛,我都炒考左好多 ching D意見心得㗎!!!
講開櫃門我見議要做門框,隔麈好好多。我超過兩年D玩具都唔洗點清理。已前我D櫃無門大約一星期就要掃塵,又試過用無框玻璃門,係美觀D不過隔塵無咁好,兩三個月就要掃D玩具一次。
希望幫到你:64:
pastng兄真係好鬼死多正野, 真係羨慕死隔離呀...........:D
回復 83# ray文

ray文兄你個神話櫃就真係唔講得笑喇!!!:71:有D想買都買唔返!
回復  ray文

ray文兄你個神話櫃就真係唔講得笑喇!!!有D想買都買唔返!
pastng 發表於 25-1-2013 04:21 PM

同你相比仲差好遠呢.............:( 不過真係花咗唔少心血落去, 錢就唔講啦.....:DD
宜家構思緊超合金及其他figure嘅display櫃呀~:he:

造好新櫃記住影俾大家開開眼界呀!有時間我都想俾心機影過D想 post 上黎,比起你地我影得好樣衰:56:
post 下 2012 年完成的系列

宇宙騎士系列,其它唔靚無買當齊:DD

魔動王系列,其實邪動隻手唔會垂下的

魔神英雄傳系列

聖戰士系列 ( 雪霸好貴:()
wow.. c hing... ur great...
but some of the pics are XX.. i can't open it~ =.=
回復 88# imhoho

Dear imhoho,  may be I delete some photo from my Fb before...:(  But I will take the new photos in short time to update for this year.

Thank you for your support!!!:64:

小弟快將搬屋有空間放 figure,但苦無資料去計做幾多個櫃去裝倉存既二百零隻 figure:26:
請問樓主個櫃既長濶高係幾多同埋一個櫃裝左大約幾多隻 figure?
另外一個櫃要幾錢?