Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.107~~~來自未來的聯組~~~OOO Super Tatoba Combo

初公佈時覺得好核突,而家又覺得幾有POWER既感覺...劇的魔力......嘿!!
Nice Report! But I really dislike this "Super" Form
toy4jeff 發表於 1-6-2012 09:48 AM
THX toy4jeff 兄支持~~~~~:77:
題外話,我想問下套戲可以係邊到有得睇?(online plz)
PandaF91 發表於 1-6-2012 05:14 PM
可以係土豆 search 睇到~~~~另外某啲商場有非正式版 DVD 賣~~~~:77:
原本都諗住買的

但睇落又無乜特別

隨緣吧~

support
KiraYamato0621 發表於 1-6-2012 08:27 PM
THX Kira 兄支持~~~~:77:黃色拉打 SHF 佢係第一隻~~~~咁都唔算特別~~~~:DD
初公佈時覺得好核突,而家又覺得幾有POWER既感覺...劇的魔力......嘿!!
AR樂 發表於 1-6-2012 10:49 PM
如果睇完套劇或者戲都唔覺得佢得GE話~~~~咁就真係徹底失敗了~~~~成功例子包括 Faiz 響鬼~~~~:73:不過四仔就係一個唔係好得GE例子~~~:42:

係度再多謝各支持本帖的朋友~~~~OOO 下次分享要去到恐龍 Greeed 啦~~~~:77:

支持SOME大,不過話說真的像TATOBA的強化版,連附件也只是抽起了劍,另外腳邊的翼真的有點恐怖,用軟膠不行嗎?我也怕怕會斷
不過老實說,為什麼不出OCC呢?反正FMCS也出了劇場版的雙火...不過話說所有劇場系的東西差不多都只有魂SHOP SHF....
我只訂了撫子(因本人like真野惠里菜). Super Tatoba呢只只睇Some大的post算了.當自己買咗.反正都不是聯組來的.
我只訂了撫子(因本人like真野惠里菜). Super Tatoba呢只只睇Some大的post算了.當自己買咗.反正都不是 ...
Z高fans 發表於 3-6-2012 11:36 AM

撫子真係睇完有d失望...不過呢隻唔訂可能又炒....
反而好彩ttb沒什麼炒風
講真隻原本隻綠 係深綠 但變左淺綠  對爪我覺得細得滯

算啦

都係星期日去拎貨
火野映司 發表於 31-5-2012 07:02 AM

爪可以改返開D,睇落冇咁細ga~~
jotarohb 發表於 3-6-2012 03:12 PM

師兄點改架 改到以返隻老虎爪唔再係貓爪 巧型啊:46:
師兄點改架 改到以返隻老虎爪唔再係貓爪 巧型啊
火野映司 發表於 3-6-2012 03:19 PM

睇日本post學的~~用熱水,再搵d野定型就可以了~~:71:
睇日本post學的~~用熱水,再搵d野定型就可以了~~
jotarohb 發表於 3-6-2012 03:44 PM

原來係咁 THX 師兄 :35:
    問埋多一句 咁用咩定返個型 :60:
大家仲可以學返"原著",加返膠片上去...:34:

支持SOME大,不過話說真的像TATOBA的強化版,連附件也只是抽起了劍,另外腳邊的翼真的有點恐怖,用軟膠不行嗎 ...
zeroeo 發表於 3-6-2012 04:05 AM
zeroeo 兄唔講我都無提兩隻腳小腿邊兩條突出黎GE翼~~~~硬膠製作真係有啲危險~~~~:54:
我只訂了撫子(因本人like真野惠里菜). Super Tatoba呢只只睇Some大的post算了.當自己買咗.反正都不是 ...
Z高fans 發表於 3-6-2012 11:36 AM
撫子人氣真係幾高喎~~~~咁月尾可能會無咩現貨賣~~~~:35:
撫子真係睇完有d失望...不過呢隻唔訂可能又炒....
反而好彩ttb沒什麼炒風
zeroeo 發表於 3-6-2012 02:51 PM
我覺得撫子唔錯喎~~~~惠理菜可愛靚女~~~~人見早苖又睇得又打得~~~~:35:

jotarohb 發表於 3-6-2012 03:12 PM
用熱水加固定就可以嗎~~~~~~:handshake:
一定要用熱水 5好用風筒 如果唔係會變彎