Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 【官方大圖與消息】The Avengers: 1/6th scale Captain America Limited Edition

經過上次 "唐唐隊長" 後
今次真係要考慮多陣
驚佢今次變cy 隊長
jerryfai 發表於 20-4-2012 01:23 PM

係呀   , 睇左實物先~~
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復 134# tommy_1992

thor 應該出無衫'就' , 同植髮
差0.02mm你都睇得出 , 好野 , HT需要你 !
Hottoys隊長 發表於 20-4-2012 06:31 PM

味係, 我用卡尺都未必度到 0.02mm甘準{:3_126:}
太太太貴了! 1380買隊長真係唔值!
ONLY兩頭雕是賣點之處而已! 頭雕好不好就見仁見志了。
個胸好似唔夠大隻咁......
開始FEEL到K.A.KIM操刀的頭雕已經升LV到有一定水準~!

今次戴左頭盔都認到係Chris Evans ,
嬲樣雖然 ...
MAX 發表於 20-4-2012 02:37 PM

會否改左用窄肩素體,唔用上次個種肌肉素體?
味係, 我用卡尺都未必度到 0.02mm甘準
manju 發表於 20-4-2012 06:39 PM

師兄,真圓度唔係用卡尺度架,你要請教下呢度 d 專家啦!
回復 85# wiswis

我不認為膠衣是做錯了...我是說要有爆膠的心理準備...
材質做錯的部份是藍色衣服的部份...真的應該換掉....
雖然我個人認為官圖裡最像的頭雕是第一隻那顆...
但是新版這隻明明有機會做好...卻差那麼一點,可惜了!
我覺得已經唔錯,一定訂!
有表情頭仍可改善吓, 現在油到主角煙屎牙般....

重有希望可動能較前身改善, 公仔其實有厚外衣, 可用較細隻body增加其可動。CA不能高舉盾牌係有點可惜

唔知去過門巿既大大可否POST張相黎睇睇呢~?
今日呢隻CA,真係雞肋....:30:
優點:
1.戰損盾
2.有全相頭雕
3.有個似樣(龜)頭
4.肩的可動重生了
缺點:
1.戰損盾
(點解好似PRINT OUT 上去咁既…:72:希望樣版出來時可以睇真D)
2.全相頭雕
(開口開得不夠好樣…好似夾硬黎左少少…最緊要係大貨一句話唔批! 立即收灑皮:50: )
3.腳!!
(一睇就知又係一體化既高硬膠膠腳…可動超低…)
4.衣
(明白要做到Spiderman的彈性物料又要造出衣領上的摺位好難所以不採用,但希望不要好似舊ca大貨的QC…爆線…錯位…變淺色…)

總合以上各項有好有憂…我還是等大貨才買 or 考慮只BID回頭雕算數…

另外手上個支槍型物…雖然唔知用黎做咩…但係好肉酸

開口版要出就出呢個啦!!

或者呢個都得:handshake:

不過我其實覺得舊版件衫款設計係靚D:^
師兄,真圓度唔係用卡尺度架,你要請教下呢度 d 專家啦!
hk小文 發表於 20-4-2012 19:04

最緊要係,個盾粒星星,都跟唔足電影,點解個盾粒星星會凸起左0.01:53: