Toysdaily 玩具日報

[GUNDAM] 自從十幾年前公佈左WING EW Early type設定圖之後就期待呢一日既來臨

唔知大大有無睇過呢張圖呢~?
揾唔返張原圖呀...:no::64:
O個時一見到覺得勁正!!!
而家終於齊哂~
一於擺返呢D pose出嚟啦~:71:

幫佢地痴埋貼紙啦~:71:
Very nice collection.  Support:71:
回復 17# 豬潤

會呀,不過要得閒係籠底搵返本說明書同貼紙先搞得
其想問下紅色重炮乜唔係TV版,藍色重炮係EW版咩??
點解依家MG紅色重炮個盒都係寫EW既??
edmond555 發表於 7-2-2012 03:53 PM

好問題
呢個POST裡面既EW五子,EW都係指:<<Endless Waltz: 敗者們的榮光>>,
而唔係TV版既外傳Endless Waltz
BTW藍色果部叫Gundam Heavyarms Custom
簡單的說明就是.5台鋼彈在TV版中各有2種造型.而在EW中也各有兩種造型.
就是說.如果你要全收集的話.手上就會有20台鋼彈.
回復 20# leawong

哈哈~咁要加油呀!
期望大大快d再post佢地5隻高達上&#22175;啦~:71:
回復 21# leawong

就係呢一張啦!!!!!!
記得o個時都用過佢&#22175;做Desktop Background~!!!:handshake:
真係好型呀!!!
回復  leawong

就係呢一張啦!!!!!!
記得o個時都用過佢&#22175;做Desktop Background~!!!
...
豬潤 發表於 7-2-2012 10:28 PM

Me too... :36:

勁愛這五隻WING前期型!!!!

為左佢地5隻, 早幾年Gundam Collection 都係為左儲齊佢地...  宜家出齊MG, 十分感動!!!
想當年個mon 仲係 800 x 600 :58:

回復 26# Henry

哈哈~睇哂成張相真係好型~
不過而家睇返...

可憐既沙多洛同神龍......:79:
回復 27# Henry

:43:係呀係呀!!!
我o個時都係800x600呀!!!:DD
&#21873;&#21873;好的~

而家up上fbd相都唔止呢個size啦~:DD
GOOD~:71:
我都諗緊入唔入隻重炮.
good.......................