Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] MegaHouse魔動王玩具報告[評價在第二隔]

D相好靚!!:71:
太正....睇完我都想入番部
回復 72# redfish

thank you brother red for the links, i dig these comparsion reviews a lot!
頭像被屏蔽
回復  joseph1106
i am just a lazy guy who couldn't really type chinese  
but thanks for readi ...
flash 發表於 26-10-2011 04:26 PM

笨大D合金暈多用噴油, MH和眼鏡廠D機戰FIGURE多是手油, 好耐以前電擊HOBBY訪問過佢D廠就見識過了, 可能因為手工關係所以貴D.

基本上IF D膠唔係原色, 在活動中磿擦到都可能會甩, 而且電鍍色比較易甩, 大家把玩時要留意.

成隻野輕飄飄主因無合金又無螺絲. 用膠水組合你又拆唔開, 較位鬆咗都冇仇報, 唯有在關節中滲入模型油以弄緊它.
只係知道呢隻野好那貴......
行版同日版其實有咩分別,記得之前出的地隠俠多咗張貼紙的分別
legendsaint 發表於 27-10-2011 12:27 AM

我今日行過見到有行版拎起手睇下.......見到d滲線好粗又歪晒.......好似qc差左d.....你可以買果時對比下
型到沒朋友, 多謝分享, D相影得好型
把劍果4粒野好易甩:80:
頭像被屏蔽
我一向少玩機械人,但今天行笑萬見到,真係好正,忍唔住買左隻,日版價格5魚7草找2雞,唔知抵唔抵,反正唔多買,貴少少豪一次俾佢啦!
回復 84# kingkongbb

是否落下面果間TOYS,平TIM呀日版....C兄入得好呀
我入左行版....同你一樣價
very nice photo, 搞到好想入..
我一向少玩機械人,但今天行笑萬見到,真係好正,忍唔住買左隻,日版價格5魚7草找2雞,唔知抵唔抵,反正唔多買,貴 ...
kingkongbb 發表於 27-10-2011 09:26 PM

係日版定行版?
頭像被屏蔽
回復 87# legendsaint

我行過IN'S最平要$605日版,信鵝有一間也是$568不過是行版,笑萬我見到一間是$568係日版
頭像被屏蔽
回復 85# rockcham

係地面下一層那一間,近電梯口架,死啦!好似同人賣廣告,不過要留意貨品有白色位置有沒有掉漆問題,我選了三隻才買到合心水的,我走時見佢仲有6至7盒,希望幫到你地啦!
中 ~ ! 中 ~ ! 中 ~ !
實物的確係好靚

但買左反黎上手玩第一個感覺係…好似買左一隻上好色既模型番黎…