Toysdaily 玩具日報

查看: 23474|回復: 38

[作品分享] EX雙子裙甲都係短D好睇D! ( 31/08 更新, PS胸腹甲改為一件過 )

左起PS改圖 (主要改短裙甲和拉長小腿甲及胸腹甲改為一件過), 中間為TV版設定圖, 右面是mr.elljay兄的原圖片

其實由神話開始至到現在EX我都覺得好奇怪, 唔明點解廠方會將雙子裙甲設定到咁鬼長, 又臃腫又唔好睇! 所以就借 mr.elljay兄分享o既靚相嚟修改一下, 比大家看看效果! ( 個人覺得迷你裙加上髙杯襪果然係最消魂:46:  )
I dont think so~~~~ the org. is better wor :38:
縮短咗變咗速水版
足球小將對大脾:66::66:
但我覺得裙甲長會好睇好多,對手已經過長,如果裙甲再整短就會顯得對手更長,而家裙甲嘅長度已經ok.....
裙短D好D只係男人GE錯覺來啫:67:
各有各好啦...........:73:
我覺得頭盔有DD怪
唔靚!
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 6 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
:)ex雙子今日入左~~係我人生第1隻
mr.elljay兄的原圖片

PS修改後圖片 (主要係改短咗裙甲及拉長小腿甲!)

其實由神話開始至到 ...
e夫人 發表於 28-8-2011 07:01 PM

你借人張圖黎改有無問過人同意架?!:38:
你借人張圖黎改有無問過人同意架?!
vanhelsing 發表於 29-8-2011 01:20 AM

其實我只係想分享一下個人對這隻EX雙子o既一D想法, 並無意冒犯 mr.elljay兄, 不過若談到這問題的話就確係我唔著, 唯有係度借過地方同 mr.elljay兄講聲對唔住啦! :64:
頭像被屏蔽

都係同一個睇法, EX條腰太幼了
回復 1# e夫人

i admire you effort really. is good that you've point out the scale
regarding the hip skirt armor. i didn't thought of this at all. but
beauty is really subject to opinion. don't take other ppl's comment
too personally.

but that being said, i still like the skirt longer for the same reasons
that some brothers have already pointed out. good PS skill tho.