Toysdaily 玩具日報

查看: 15480|回復: 21

[個人收藏] 6.5寸絕世好劍﹗﹗

白鐵色版﹐
磨沙黑色版
黑鐵色版﹐

最靚始終係磨沙黑色版:66:

(左) 白鐵色版﹐黑鐵色版﹐磨沙黑色版

頭像被屏蔽
絕世好劍原本就是黑色的吧。
從小學開始买天下,当时还是十日刊,大围火车站内电视服务站买居多。
都已经七八年无看,现在不知道有无好到,蓝武个段已经定吾顺无买了。
想问无名还健在嘛?几年前仲见他老人家,都起码有九十岁,风云两位都起码六十都仲保养得不错,但无办法,真的看不下去了,画差故事差。可怜第二代最有潜力的怀空无厘头加入恐龙战队牺牲性命只为废除无名祖先徐福的一条手,十分可惜。
回想死战后的故事真的十分可笑,仲有人觉得天下好看的想问问。
請問一下..宜加仲有咩地方可以買到??
一定原色!!!!!
全部都是動漫節買的
全部都是動漫節買的
giogiohk 發表於 3-8-2011 08:10 PM

喔喔...果日去到幾十人排隊...冇買到=3="

同樣表示第三部以後沒力再看下去(書架那3百幾期發黃紙都唔知點好@w@ )

絕世好劍 個人獨愛"肥仔版" <--好好摸 XD

我每年都是去信和2樓的漫畫鋪代買的
比多3草野﹐不用排隊

喔喔...果日去到幾十人排隊...冇買到=3="
andy洛 發表於 3-8-2011 09:25 PM
這是12寸的﹖

同樣表示第三部以後沒力再看下去(書架那3百幾期發黃紙都唔知點好@w@ )

絕世好劍 個人獨愛"肥仔版"
shineon 發表於 4-8-2011 12:22 AM
白鐵色版是甚麼版本?笑裏藏金版?得十套那款?
這是12寸的﹖
giogiohk 發表於 6-8-2011 12:11 AM

這是 8"來的
回復 3# 登入

無名死左咯,不過應該唔會有咩特別原因又復活掛…
有無好睇到呀?mm…我覺得無,我買既原因係佢重有我值得買既好畫,所以我買,有時我放左0係書包成個星期,因為搭車真係無咩睇所以先拎返出黎睇,我都想佢快d摺左佢,畫過d新既出黎重好,以馬生既畫風,其實武俠野真係有得發圍,不過故事方面…同「福龍生」一樣…有頭威無尾陣,人地作好晒劇本畀佢畫真係好好多(好似係之前既第8銅人同埋功夫」,真係好睇﹗不過之前既神兵4睇到一大半之後無能力再追睇,而而家既第8外傳…因為係外傳,知道佢d死野一定唔好得去邊,所以都唔買,去舫漫見到佢遲d好似會出「刺皇」定甚麼的,唔…睇情況啦…
返回正題﹗
而家又係打日本佬,想笑既係,點解風師弟已經成六十歲人都好似d後生仔咁樣性格咁易動搖?﹗之前既十強武者我覺得真係好唔錯,聖王一段同北方既(唔記得咩神功,雲師兄學既) 0個段時期都好好,最初既藍月宗都好正,而家…加入左好多情情愛愛既野,可以話0係入去練赤火神功開始就唔好睇﹗可以講真係「唔好睇」﹗
而家既連生又唔知點樣,真係覺得第2部既帝釋天那part唔錯。
回復 8# shineon

我都係﹗我0係第3部開始自己買香港漫畫,因為我以前借過親戚既風雲黎睇,覺得那時既畫真係畫得好靚(那時唔記得係第2部最後定點,聶風見到壁畫有一個人拎住絕世好劍又坐住隻麒麟既畫就諗到十招招式,應該就係半年十強武者畫上去的)﹗
之後第3部到而家成300本漫畫0係晒櫃中,真係唔知點算好
好雞肋……唔想掉,但自己唔會再睇,點呢?

年年動漫都有絕世好劍架喎﹗不過呢把野真係「絕世好劍」﹗我到而家都覺得佢真係設計得極之好﹗
回復 13# 多其

謝謝回覆, 雖然話覺得無名太老,但聽到他老人家死左又覺得怪,鬼虎都變左鬼了吧。
神母同懷空個段幾好嘎都。
講真給馬榮成再畫新野都吾得嘎啦,故事都無人寫得好。
同周星星一樣人地幫手度橋就演得好看,自己度渣過屎,因為本身沒文化。

福龍當年出龍神個五本真的創先河,故事畫都正,但多年後改成週刊就吾得啦,D人條腿太長啦。

最可惜李志達最後都是寂寂無聞,有創意的都只有收皮,有錢的壟斷。
本座看不下去了。