Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 我的星矢收藏合照(追加新圖片)

勁到無朋友!!:50:

樓主強 !!!

唔洗理 d 葡萄人, 又要寸人只係有米唔算強, 要儲扭蛋先算強、又乜又 7, 跟住又要問人野邊隻大. 咁把閉、自己搵答案嘛......扭蛋最強大囉 :34:
...... 樓主帶手套玩玩具、錫玩具, 只係因為有錢玩都唔洗咁啦~
我都喜歡實話實說、呢廷人真係膠到冇朋友

其實好多人只係對樓主隻 60cm 射手感興趣
樓主d 歐版/台版, 港版大系 其實好碎料
齊聖衣神話 都唔難
講真 齊聖衣神話, 齊日版聖衣大系 大有人在
開埋盒 display晒 都大有人在
砌到 嘆息之牆 都大有人在
齊/儲 懷舊聖鬥士嘢 都大有人在

但 真係好想 樓主 解答一下 點解有60cm 射手
已經咁多人問,  樓主貼張相出嚟晒命 又唔解答吓
的確令人幾無癮
希望 樓主答吓大家!!!!!!!
齊聖衣神話 都唔難
講真 ...
聖鬥士JACK 發表於 1-7-2011 07:28 PM

認同 & support :71:
好勁呀......:71:
不過話時話...呢隻會場尺寸....定皇級果隻大?
有四支燈仔射住射住果下勝過隻皇級....
算係神級人馬座吧.. ...
薜安 發表於 1-7-2011 03:07 AM

呢隻四支燈仔會場版,係大過皇級的,好似人馬型態都有54cm高

對我最吸引係,佢係用漫畫紋,單是呢樣,皇級遠比唔上。

我睇過樓主的網頁,好有心機。

若題目改造60cm人馬會場絕版,我相信可以去到60版

一上來見到有七版自己也嚇了一跳

真是不好意思,因工作真是很繁忙,所以不能常時緊貼討論區來作回應,這方面先向各位致歉。:64:

我想表達我的感受

我格納庫內的所有玩具,都是由小時候開始儲下,到出來工作後,用自己薪金真金白銀一盒一盒買回來的。

小時候買大系時都是在商場內的文具店和八佰伴購買,到現在神話系列全部都在玩具店購入,每盒玩具都有血有淚。

買前又要擔心香港有沒有貨,訂了又怕冇貨到,買回來又怕手上的是劣品,玩時又怕弄壞和氧化,所以都是跟大家同樣。

我喜愛玩具,因為我自小很喜愛看動畫和漫畫,格納庫內的每一盒玩具都會拆來玩,玩完包好收回盒內,這是自己一貫的作風。(事實上自己不忍心見到玩具有破損)

我只是想跟大家一樣,分享一下自己的收藏,所以乘假期整理格納庫時拍下照片,這個分享絕不想跟金錢掛鉤,更不想跟任何人比較,如果將玩具拿來用金錢或力量去比較,我覺得很不對。

因為我相信買玩具的人都是想買回童年的回憶。

玩玩具有很多方式和型式,每個人都有自己喜歡的方法去享受玩具,我尊重每個人的不同玩玩具的方式,亦希望大家明白我也有我的一套。

事實上我只是遊戲和玩具的愛好者,玩玩具無分任何階級。大家都是想重拾童年回憶,和在這緊張的城市下輕鬆一下。

最後關於那件超過20KG的人馬聖衣,是一位日本朋友賣給我的,我會在空閒時,給各位大大一個開盒報告,跟各位一同分享。:65:

齊聖衣神話 都唔難
講真 ...
聖鬥士JACK 發表於 1-7-2011 07:28 PM

我收到你的短訊,遲了回你真不好意思。:64:不如我在此一拼回答你。
那人馬聖衣是我的日本朋友賣給我的。至於你問及的現在那裡有得賣,這個問題我也不太清楚。:55:
一上來見到有七版自己也嚇了一跳真是不好意思,因工作真是很繁忙,所以不能常時緊貼討論區來作回應,這方面 ...
metatron 發表於 2-7-2011 01:01 AM

發現最強的福祿壽^^...
繼續努力...
上次你既元祖高達已經好強...
估唔到收藏除左元祖高達仲有其他野...
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
回復 94# metatron

對唔住!!:58:  我對你隻貓有興趣!!:38:  多做一個開貓報告!!  thx!!:64:
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
:50:無言...............
頭像被屏蔽