Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 王者之翼!!!!—DX超合金 YF-29 (ALTO CUSTOM) 完全玩評報告 (#101更新圖片)

kkkiii0079 大大d post永遠都係咁毒.............................:sad:
I want to buy, but no money for this month
WOW.  Too nice.  Have to save harder for this.
回復 62# mkyfk

等到有錢個陣出左再版,到時就可以買~~
fast 再版 la...........
好詳細的報告!! :71::71:

呢次 B 記真係出得好正! :) 期待  DX VF-25 V2 !! :D
如果真係講唔中意,大概只得個肩甲,唔知點解總係覺得個size唔係好襯佢
好毒, 特別係第一張相用埋送個張 poster 做 wallpaper, 型到冇朋友~
detail sharing, but VF-29 is too expensive, won't buy la.....
回復 68# 36韜

THX~~我本來想用張POSTER來影埋佢,不過太花了,所以都係一張起,兩張止~~

呢張OFF左FOCUS,失敗><!!!!
咁大大有冇玩過Metal Build 7劍,正既程度同呢個有得比:)
回復 71# stonekeung01

個隻我無入,當初我見到佢係一牛樓下個陣無出手,到見到師兄們既正POST之後,佢已經上左天上面~~><!!!
笨大今次的超水準技術究竟係咪來自外太空
回復 73# sing5264

又未到太空咁誇張,只係做到物有所價JER^^~~
笨大今次的超水準技術究竟係咪來自外太空
sing5264 發表於 29-6-2011 12:52 AM

非也,只因YAMATO 珠玉在前,BANDAI 玩具開發部
經歷左VF﹣25既劣評如潮後重拾羞恥之心痛定思痛,比番現時應有既成品質素大家。
其實之前VB﹣6 MONSTER 同VF﹣27都見到BANDAI
係決心改良拉平番同YAMATO 之間既距離,上一隻VF﹣27 都己經非常不錯,
只係差一對可動手掌。
今次就真係正正式式同YAMATO 打成平手了。
例如GERWALK MODE 機身同下盤既結構LOCK、
可動手掌、可拆除既INTAKE COVER,可換置的DOUBLE SEAT MODE,
HIP 位既SWING BAR (改變雙腳FIGHTER MODE 同BATTROLD MODE 既接合位置,
之前只在1/72 VF﹣25模型有用哩個DESIGN ),雙腳整體關節活動幅度大幅加強,
再加上三型態都非常接新設定既造型,都表明BANDAI 今次係全力以付做到最好。
今次MACROSS DIE HARD FANS 唔駛流住眼流比錢了∼
(之前四隻如垃圾般既VF﹣25真係攪到我屎都滾!但黎緊又要做VF﹣25 REPLACEMENT,唉....慘情!  )