Toysdaily 玩具日報

[詢問] 點解我影的玩具相會比人Post左上國際網站

班紅鬚綠眼以為冇人知
品德跟內地的差不多
學五金開個yahoo blog自己貼出黎算啦
係 wo,你上次 send 左 e mail 未??
Aunbis 發表於 25-4-2011 11:33 PM

Send 咗!不過無人覆!可能我d English 太差la!
頭像被屏蔽
回復 18# gumng

練下writing先 :p

Dear Sir/Madam,

I am the owner of gum_5 blog and a frequent poster in www.toysdaily.com forums. Recently I noticed your website had obtained and posted some of my photos without my permission and did not mention the source of the images. I feel that your company had offended my copyright. If your website wants to publish my photos in the future, please mention the source.

Yours faithfully,

五金師兄
蜚聲國際
小弟都"興幸"俾人轉貼過D玩具相, 如果佢係欣賞角度又出翻我個來源我就算啦.
Post得出來都係俾人睇....佢攞黎商業用途就另一回事要出聲了
以前有網友玩模型(SD三國傳)影既相...
畀內地既老翻用左黎做BOXART都試過...
咁"昌"狂?!?!?!?
有冇攞完d 相仲話係自己野先~~~
師兄! 我覺得要正視喎...點都做D野好...鬧下都好呀...
同羅樂林一樣, 揚威海外~~~~~
嘩!!甘大件事,快D去報國際刑警啦
胡勒奇 發表於 25-4-2011 10:08 PM

:66:
加個大名啦,唔好怕煩,起碼轉貼都有個大名....
其實外國係咪一向冇打番出處呢家野?
都係個句, Marvelousnews/enews/ Toysnews international 嘅作風同攞料方法不樓有問題, 都真係一直存在.  加上你個名叫無明, 中文字鬼佬唔識, 唔似Gum_Ng 呢嗰英文名咁清晰, 所以無加個大名.

如果兩位大大都覺得有問題或有所侵犯, 我可以代你pm 佢哋, 多個人比啲壓力佢.
五金師兄{:2_123:}