Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] P.22。有新入手玩具。更加了香港玩具博物館內圖片!睇下啦

真係好西利.................................:44:
感覺非常懷舊!!!!:71:

強貼留名~:43:
其實大大你係咪古天樂!!!我想日本人都唔夠你勁,因為你真係太强了!!
BTW, 其實大大你這間是真正的玩具博物館,可以比我地買票入內參觀!!比$100我都會去!!
博物館 collection. so cool
BTW, 其實大大你這間是真正的玩具博物館,可以比我地買票入內參觀!!比$100我都會去!!
freelander77777 發表於 8-6-2011 03:42 PM

多謝觀賞.我也希望能全數玩具.在香港設一個香港玩具博物館.或一個香港玩具主題餐廳.....
好似古天樂都無咁多喎
大大不如收入場費,等我哋較後生的一輩了解吓玩具喺香港嘅發展史!
大大不如收入場費,等我哋較後生的一輩了解吓玩具喺香港嘅發展史!
buzz 發表於 15-6-2011 05:04 PM

收唔收入場費,未有資格講住
香港舖租超貴
但係我會盡力完成這個玩具夢想
否則我將所有香港玩具送給香港歷史博物館
多謝觀賞.我也希望能全數玩具.在香港設一個香港玩具博物館.或一個香港玩具主題餐廳.....
oxidepang 發表於 8-6-2011 10:52 PM

謝謝分享..::71:
可惜香港政府同私人團體未有計劃攪一個"有規模的"香港玩具博物館...至於玩具主題餐廳(或者有玩具陳列櫃的也算是罷).....已見有樓上舖了...除了收藏,也想知巴打用什麼地方收藏如此龐大數量玩具?(因在下也有朋友提議分租工廈單位收藏及私人陳列室)
另外想問問巴打是否計畫出書...進度如何?
you live in the house or the museum ??????
謝謝分享..:
可惜香港政府同私人團體未有計劃攪一個"有規模的"香港玩具博物館...至於玩具主題餐廳(或 ...
hehemimi 發表於 3-7-2011 08:09 AM

所有玩具現收藏一幢三層樓内、香港製造玩具書現正進行排版了。希望下年書展推出。也想問巴打你提到的樓上舖玩具主題餐廳在那呢?想去見識一下!thx
所有玩具現收藏一幢三層樓内、香港製造玩具書現正進行排版了。希望下年書展推出。也想問巴打你提 ...
oxidepang 發表於 3-7-2011 09:06 PM

已pm..................:78:(希望出書時巴打可以再出帖介紹)
多到!勁!:50::50:
好似古天樂都無咁多喎
龍騎 發表於 12-6-2011 03:05 PM

古先生有的是財力,樓主有的是多年來的玩具情懷 (當然財力亦不可缺) ...
一看頓時呆了!樓主的戰鬥力居然有一百億!
其他玩家的收藏不時也令人驚訝,但樓主的收藏簡直可怕...

我對樓主的興趣比玩具更大~