Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 玩具櫃送贈有緣人 詳情去P.9 #128

我的玩具經歷全文已更新完畢!!
多謝收看--:64:
TOUCHING STORY~~ support ching!
我主要單玩老變都要好節制, 新既都要唸清楚先買, 唔係賣血都唔掂!!!有段時間都買突哂(雖然無樓主咁誇), 後來 ...
kwong7654 發表於 26-12-2010 11:01 PM

我都曾經有賣血都唔掂嘅感覺........
目弟完你篇稿我念我系时候收手:56:.为女女同老婆打算下:79::63::60:
回復 50# neo_01
Ching真係要學會節制,而家一個模可以轉色轉限定出幾次,普通一件動輒幾百(過千大把),好貨個個月坐底十件八件,我自問比唔起,比得起都寧願留來為將來生活上作準備。:78:
回復  neo_01
Ching真係要學會節制,而家一個模可以轉色轉限定出幾次,普通一件動輒幾百(過千大把),好 ...
kwong7654 發表於 27-12-2010 01:45 AM

同感!
所以我真係唔明點解而家新出嘅高達半身象,隻隻都過千.........
I love your article and add marks for support!  :)

I also wanna take some pictures for my overcrowded display cabinets and share here one day but too busy at present............ :(
I love your article and add marks for support!  

I also wanna take some pictures for my overcro ...
Douglas.M.Saint 發表於 27-12-2010 11:50 AM

支持, 欣賞~
不過唔明點解呢類 post, 有 d 就被移去 "會員收藏及玩具櫃貼圖區", 睇心情、熟人?
有 d 混濁 :36:
其實買到咁上下冇地方放~
就迫住忍手.........
改砌模型或改造會玩得耐d~
:$ 我同大大童年回憶都好雙似
你篇文好得,因我竟然睇哂,恭喜你有個美好家庭,有好家庭至會有好既玩具安樂窩^~^
多謝師兄分享及能夠臨涯勒馬,高達我得一盒未砌嘅RX-78 GP01-Fb, 少量嘅機械人,最近買嘅就係六神合體,不過嚟梗我都會學師兄咁專一,主要玩n-gauge火車,將來傳哂俾阿仔^^
好羨慕:63:
我得一個櫃炸 唉:die:

好多謝各師兄的賞面觀看!
小弟文筆確實粗俗,只係籍這相片有感而發,才花2日時間去完成這篇"論文"~
其實這玩具櫃壯觀繽紛的背後埋藏了我很多苦與悲的住事,很多朋友上來只看玩具櫃的表面,但卻看不到每件玩具背後的那份深情含意,能有大家的共鳴是很令人感動的!!
再次多謝你的欣賞~~
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-143981-1-1.html
太厲害了XDD:50: