Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] MS用(中古)兵器展覽

今日為大家帶來三件經典MS用兵器
而且好榮幸得到自護軍協助
借出自護軍名MS - MS-06F - Zaku II 作出示範

首先, 為大家帶來 "出力調整式多目的激光炮"

射擊準備... 影相就怏啦.....

掃射開始!!

說笑而已
如果真的發射會傷害到諸位貴賓呢

緊接是這件 --- "可摺式 240mm 迫擊砲"

帥嗎?

不錯吧

最後一件..."格林機關炮"

威力不遜於 Gouf Custom 所配置的

最後送上...

"Zaku的傻笑" (遠看效果更佳)

"純粹惡搞, 不喜勿插"

後記:
從儲物箱找回這隻 EMIA
第一個感覺是....... "咁細隻.... 既...?!"
才發覺現在的Robot魂都幾大隻....高一,兩個頭左右...
而且修長... 應該是審美眼光不同了吧...
Robot魂的 RX-78-2 這星期就出... ZakuII 應該都係Robot魂的waiting list吧....
頭香
讚好:71:

樓主別灰心
Robot魂的Zaku II早就做好了
只是改名字而已
想當年, EMIA Zaku 係好物黎架~

高可動, 有舊化, 多武器, 價錢平, 任扭唔甩油
粗玩一流, 所以留返佢看下門口 !
好有趣呢~ 仲好型~
咁R 魂會唔會有紅渣…
為何這些"中古"兵器感覺比現代兵器要來得有殺傷力??:@

真是有形 / 有靈魂:love:
:71:
較少見的MS武器...正
當初柳瀨靜之設計的GK高達武器,后來1/144盒蛋化,可惜只出了2彈