Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[玩物劇場] 身為爸爸ge你, 有無試過仔女整爛你d玩具?

好慘啊:78:
玩玩具男生一生可能遇到既幾個階段...
身為子女ge你, 有無試過父母丟棄你d玩具?
身為孩童ge你, 有無試過同 ...
hehemimi 發表於 5-5-2010 09:17 PM

玩具來玩具去,睇開D啦!
不過仔囡做錯事都係要罸下.
唔教訓下,下次可能唔只係爛玩具了...
:34:
touch wood直到依家個女六歲都未試過!可能佢受過我專業既教導啦!而且,我亦半成功引導佢都用我既方法玩玩 ...
常威 發表於 5-5-2010 01:54 PM

光之美少女元祖應該只有2位
就是黑白龍珠(CureWhtie同CureBalck)
如果你有埋ShinyLuminus就應該係叫第一代/MH=MaxHeart
你女女都玩玩具:71:

其實身為父母~就算你既細路做左錯事你可以教導佢
如果整爛左~我都在父母角度諗過
我覺得仔女會重要過我既玩具
玩具可以買番(雖然有D唔可以
佢係你地生出黎既
不如咁啦~學下某D大大
引導你地既細路一齊玩玩具吧(一舉2得:75:
我以為依家唔興打仔女?!細個時俾阿爸用條雞毛掃打到飛起!
大懶熊貓 發表於 5-5-2010 01:36 PM

老豆通常用棍........
件玩具同親生女相比, 邊樣緊要啲?
未做過老竇嘅未必會體會到.
如果只係無心造成&#22 ...
jamcat 發表於 5-5-2010 01:52 PM

對呢, 玩具無咗可以再買番, 但係親生仔女只得一個, 仲係一生一世的~~
touch wood直到依家個女六歲都未試過!可能佢受過我專業既教導啦!而且,我亦半成功引導佢都用我既方法玩玩 ...
常威 發表於 5-5-2010 01:54 PM

大大是個好父親, 值得大家學習, 不妨得閒分享下你的湊女經吖~~
我只SIC電王聖杆果支杆比個女整斷左.佢都有同我道歉的.但我眼淚在心裏流.
山吹老師 發表於 5-5-2010 02:23 PM

仔女做錯野識得道歉, 證明大大教導有方, 傷心之餘, 更應安慰呢~~
我既童年只係試過比人整爛我d玩具…orz
紫月葵 發表於 5-5-2010 02:33 PM

我都係, 尤其係隔離屋個肥強, 成日搶我d玩具~~~
明知仔女有破壞力既又唔想d玩具比佢地整爛就擺高d,直3到你教到佢地唔可以整爛d玩具,如果真係爛左都唔會打,因 ...
fairytales109 發表於 5-5-2010 02:36 PM

比我都打唔落手......
八歲時,爸爸買了一套路軌賽車給我作禮物,之後不久爸爸就過身。
我一直很真惜這套路軌賽車,直到有一日放 ...
HighLamb 發表於 5-5-2010 02:50 PM

以前我聽到親戚黎屋企個陣, 我當好似走難咁的, 一定將玩具有咁密收咁密, 唔係實無得剩~~
玩玩具男生一生可能遇到既幾個階段...
身為子女ge你, 有無試過父母丟棄你d玩具?
身為孩童ge你, 有無試過同 ...
hehemimi 發表於 5-5-2010 09:17 PM

大大寫得好, 真係玩具迷一生必經的階段, 我收下了, 謝謝~~
我好好彩, 四样试晒!
太太会经常好慷我之概送人(在我不知情下)......
阿女整 ...
agoogoo 發表於 6-5-2010 04:19 PM

haha, 大大你囡囡真係識揀, 全部都係貴野~~唔貴唔搞~~(講笑)
I always share my toys with my son, so far he didn't break any toy. (coz i've saved those more f ...
Sapphire 發表於 6-5-2010 07:27 PM

最開心的真係父子一齊分享玩具的樂趣呢~~
玩具來玩具去,睇開D啦!
不過仔囡做錯事都係要罸下.
唔教訓下,下次可能唔只係爛玩具了...
JTOYZ 發表於 7-5-2010 09:47 AM

比我會罰佢..........無得食甜品(會唔會太重手呢~~)