Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Noctilux

[Gundam]又係查理? bandai既unicorn攻勢一浪接一浪, HGUC版玩後報告!

Haha I love the way you describe HGUC Unicorn as if you're playing on GVGN! The victory 4-sword pose sure looks awesome! :71:

Can't wait to play it on PSP!

Oh you call 查理 from Charlie the Unicorn??? I never knew it's another nickname from brought up by Niconico... :(
樓主你果部係HG版1/144嗎
LAST個張好毒......:help:
實在太正啦 一陣真係要吞pop去買啦:58:
原帖由 AJ 於 23-11-2009 01:41 AM 發表

hg系列群甲不是左右連體嗎?
是改造了嗎
如可改的
thx

只係就咁CUT開入面連住個位就OK了.... 最好就係攝多塊TISSUE入去, 咁就緊D唔會調調FING...
原帖由 muzzle 於 23-11-2009 09:25 AM 發表
隻配角sazabi好搶眼,隻紅色好靚,可以講吓點整嗎?

都幾多工程.... 黑底, 金面, 透明紅, 光油... 基本上就係咁... 當然仲有D打磨呀, 厚度等等....
原帖由 星之繼承者 於 23-11-2009 11:59 AM 發表
樓主你果部係HG版1/144嗎

係呀... 新出果盒囉.... 新鮮先毒得死人麻LOL
原帖由 toshiya1107 於 23-11-2009 01:27 PM 發表
實在太正啦 一陣真係要吞pop去買啦:58:

能夠令到香港經濟起飛, 係我既榮幸....
小櫻頭先吃飯路過都買o左...

兩盒唔使二百三... 希望喱個週末可以砌到...

查實唔計變形同把機槍... 某程度比SHCMPro抵玩...

呵呵呵...

小櫻上
我都起左雙飛,希望bandai會出埋decal啦,貼埋之後就不輸SHCM-Pro啦!!:74:
原帖由 Noctilux 於 23-11-2009 12:25 AM 發表

佢叫查理... 同BILLY比人叫森之妖精一樣... 係NICO的錯...
上UTUBE SEARCH"UNICORN"就知點解....
你會見到有隻好核突既白色獨角馬成Q日係度比人叫做"CHARLIE! CHARLIE!".........

因此得名...
CHARLIE~THE CANDY MOUNTAIN~
YES~THE CANDY MOUNTAIN~

CHARLIE~U ARE THE BANANA KING~
:71:
好吸引:79:
不過說真...我個人覺得紅色2隻比較吸引:53:
喂~~樓主你無嘢呀!!!! 隻新安洲砌得咁鬼靚仔~~~:DD
頭像被屏蔽
感謝師兄分享靚相報告!