Toysdaily 玩具日報

[Gundam]又係查理? bandai既unicorn攻勢一浪接一浪, HGUC版玩後報告!

頭像被屏蔽
:71:  好鬼正, 好想快啲出糧出去買
:71: :71: :71:
原帖由 Tung 於 22-11-2009 09:06 PM 發表
大大你果4把鮮紅劍係來自邊到架????
四劍mode 真係堅型:46:

4把鮮紅劍氣係其他HG度長借唔還的...
2把係LEGEND GUNDAM, 2把係NU GUNDAM...

粉紅色比較難搵, 只搵到一把, 3缺一結果放棄...
原帖由 yui_style 於 22-11-2009 10:35 PM 發表
support :$ :$ 好詳細既攻略!!! 無玩街機正好做定PSP版既預習:handshake:

樓主好快手呢! 岩岩推出就咁快有review文睇! 謝謝分享!!!

正確出法應該係N格>BC>AB>NNNN, 咁就自動會打到最後...
如果係STEP格開始>BC>AB>NNNN, 最後就會變3連一閃而唔係交叉劍升天技....

仲有就係AC>後格>AC>後格>AC>後格>BC>AB>NNNN, 呢招打最耐, 最屈辱技, 對方友機咁耐都幫唔到手就低死啦XD
原帖由 Endless 於 22-11-2009 10:47 PM 發表
獨角都係我用得比較熟既大機
DESTORY AC直頭係屈機, 用埋後格LOOP, DAMEGE可以同艾比安比美
樓主既相好掂, 可惜兩盒模型都冇查理 CHARGE A

艾比安只係型... 講傷害佢未入流....
雖然獨角比佢更唔入流....LOL
原帖由 herrickwok 於 22-11-2009 10:58 PM 發表
一問...點解叫查理mode ge??

我唔夠錢一次買哂兩隻, 所以會買我比較鍾意ge unicorn mode先~

佢叫查理... 同BILLY比人叫森之妖精一樣... 係NICO的錯...
上UTUBE SEARCH"UNICORN"就知點解....
你會見到有隻好核突既白色獨角馬成Q日係度比人叫做"CHARLIE! CHARLIE!".........

因此得名...
原帖由 Noctilux 於 22-11-2009 20:39 發表
:65:
由2009年10月開始, BANDAI既"UC產前宣傳用產品"已經開始出動...
動畫未出, 已經出左666殺帝利, S-HCM-PRO, 11月有HG獨角雙MODE, 遲D仲有ROBOT魂, GFFMC...:36:

動機唔難明, 有錢無時間 ...

hg系列群甲不是左右連體嗎?
是改造了嗎
如可改的
thx
超級厲害的post 支持!:71: :71:
還有就是為什么是charlie。。。。
2 red metal color so nice
隻配角sazabi好搶眼,隻紅色好靚,可以講吓點整嗎?
真係介紹得好精彩! 非常期待樓主上色啊!!!:handshake:
大大0的相好正~~! 我都忍唔住買左~~~~
話時話獨角獸查理出到第幾集?
高手 :71:
:no: :no: :no: :no: 为何我看到的全是死图啊~~~~我要看啊我要看啊!~~~~~~~~