Toysdaily 玩具日報

查看: 8595|回復: 21

[玩具攝影] 武裝戰線大戰神爸爸(第一回)

勁無癮, 仲未收到隻 Hottoys Godfather,:cool:   好多大大都影晒靚相出晒post:77: ...所以"靚相"我唔多影嘞! (其實係唔識影:34:...同未有得影:o   ), 所以用故事形式黎表達啦! 加上我都未同一大班武裝戰線既Figure 真真正正影過相,:80:  所以今次用左較多時間幫佢地影 第一次響呢區出12吋既post, 希望大家鐘意!:64:  d 攞埋神爸爸會再加第二, 三回!:$

今次怖景玩大左少少(我指所用既地方:78: ), 成張食飯枱玩晒…好好玩亦玩到好盡吓...用左好多屋企既文具or廢物做背景道具筆筒做垃圾筒, 釘書機釘做煙灰缸, 留言版做武裝開會既whiteboard,:(  香薰座做神爸爸張枱., 手錶盒比武裝玩鋤大DEE, 電話座做鐡生張Ball chair, 用公司既printer 印彩圖等等:he: , 再加埋我之前買落既12吋配件加埋加埋攪成呢壇嘢!~~:34:
(背景就響網上搵左d圖片代替, 令到更有"故事 or 漫畫 feel":78:  ......有d 可惜既係d figure 對眼唔可以轉動, 有得轉動既話一定仲好玩同更傳神:$ )

OK…唔講咁多, 黎料…(讀者可隨意在腦海內加d 較粗俗d 既字響字與字之間.....可能趣味性會大增!):he:

人物介紹:
武裝戰線
鐡生A(頭目)

卒仔有:

鐡生B                                                      公平

九里虎(9 ) X2  :he:                      春道A

龍也                                                        孝一

好誠A                                                     好誠B

春道B
'

黑手黨呢邊有:67:
Godfather(未取):oh:

B(自組)                                               JJ

導演, 武裝班友仔已準備好!:blame:

導演, B JJ 嗰邊都Ready 好嘞!:^  
導演: 好!......Roll ……Action! :34: (希望大家睇得明啦...:55: 睇唔明都支持下啦喂! :34:)

日子為2009年6月26日..............MJ...........R.I.P.:64:

第一回故事由此開始................

武裝戰線既地盤內………..

漆黑之中......隱約見到一群武裝戰線成員...........

四個金毛青年正在聚賭~~~~

孝一: ! King孚啊! 大唔大啊? 頂大啊!  

龍也: 您同我收皮啦! Dee….頂大!

孝一: 攪錯啊! 爭小小添..............
龍也: 食慒您啊! 5 仔! "結"牌!

公平: 頂....攪錯! 又係我炒?........獲獲d Dee 啊Ace 啊都跟住您地既?

春道: 派牌啦! 望~~~~
龍也: 喂! 公平...您輸得最甘...今晚揼骨直落張單您既~~
孝一: 喂! 咁去新場啦! 佐敦開左間"舞裝黐線"啊!

9: 咦! 您地咁早到齊嗱?!

春道
: 9, 咁早叫晒我地番黎係咪有大嘢?

9: 呼~~:67: 我都唔知啊!鐡生大哥響"黑房"入面爆晒粗咁……我都唔知佢攪咩喎?!

公平: 9, 不如您入去逗逗大哥睇下佢咩事啦?

9 : 呼~~:67: ! 好誠佢地呢?

春道: 好似響車房嗰邊整緊車!

孝一: 超...頭先嗰舖我真係諗住"結"硬架!
龍也: "結"石就有您份.......您當我 "Dee 孚"流架?!

孝一: 喂! 公平...夠唔夠彊繼續啊?
公平: 超! 我怕您有牙啊? 黎吖.........

第一回完.....待續:64: ..................................
多謝觀賞.....第二回希望可以盡快上影.....:77:
下回預告片! "頭目既出現!" :$

超讚呀大大:50:

比1000000000000000000000000000000000000個十卜你:71:

快d出第二集
support:handshake::handshake:

呢位大大真係好有心....對白可以add " !@$#@%$#^%$&^7" 會更正:$:$

如你想做眼仔移動effect ...請PM 我:he::he:

回覆 2# 的文章

:71: .........

第二集:75: 第二集:75:

22277...:@ ......mine is QQQQ5:p

舞裝黐線...U pay:he:
原帖由 scsju 於 26-6-2009 10:55 AM 發表
超讚呀大大:50:

比1000000000000000000000000000000000000個十卜你:71:

快d出第二集
原帖由 滴滴仔 於 26-6-2009 10:58 AM 發表
support:handshake::handshake:

呢位大大真係好有心....對白可以add " !@$#@%$#^%$&^7" 會更正:$:$

如你想做眼仔移動effect ...請PM 我:he::he:

多謝兩位大大支持! 第二回黎緊weekend 會攪! :77:
至於" !@$#@%$#^%$&^7"呢d 黎講....我第二回嘗試加插落對白度啦! :DD

原帖由 Warmblood 於 26-6-2009 10:59 AM 發表
:71: .........

第二集:75: 第二集:75:

22277...:@ ......mine is QQQQ5:p

舞裝黐線...U pay:he:

係喎! Q 好似未出過喎! :50:
:handshake: looking forward to next episode:71:
where can you find those paper packing boxes?
:71:
:love: :love:
支持
:71: :71: :71: :71:  :79:
原帖由 willywonka 於 26-6-2009 06:13 PM 發表
:handshake: looking forward to next episode:71:
where can you find those paper packing boxes?
原帖由 colus 於 26-6-2009 07:22 PM 發表
:71:
原帖由 Nicky2009 於 28-6-2009 08:02 PM 發表
:love: :love:
支持

THX support! 第二回已出版.......:he: 請繼續支持! :77:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-100169-1-1.html

原帖由 neojett 於 29-6-2009 01:47 PM 發表
:71: :71: :71: :71:  :79: <<<<<<<<<<

多謝支持!:77:  neojett兄:@ .........做咩要喊既? :79: :79:

回覆 13# 的文章

令人感動... :79:
真係勁到冇朋友,比個:71: 你