Toysdaily 玩具日報

[原創][作品分享]我畫的畫 (鉛筆素描 + CG)

很好﹗畫功有進一步架﹗
好靚~比個good你:$
我都有pixv~bookmark你先:$
勁:71:

漫畫同素描都OK,仲識用電腦上色:71:

素描真係要好講心機(我學過),你真係好心機:71:

我D素描唔掂同唔識用電腦上色:78:
德哥、sokalee大大、影武者大大、vc06561大大、holimw大大、ed1978hk大大、多其大大…

無言感激…:$
原帖由 handsometsoi 於 14-6-2009 08:42 PM 發表
個mio d頭髮少左咁多= =

睇番張鉛筆初稿澪個額頭更高,而家完成圖已經改低左,但頭髮都仲係疏落…:time:
原帖由 Fredsan 於 14-6-2009 08:38 PM 發表
:D 大大  好 pro 既 cg 啊 !!

原帖由 Licarly 於 14-6-2009 09:09 PM 發表
大大好勁啊:71:
咁都叫初級............:30:
那我只能算是入門級了:26:

原帖由 阿T 於 14-6-2009 09:19 PM 發表
PRO !:71:

其實只係好基本的photoshop上色方法,香港唔少畫同人誌與及做電腦遊戲的人畫CG已到達好高境界…:handshake:

小弟的水平相比之下只係好似重高達與鐵球…:shy:

不過既然畫好咗就想周圍發表下:51: ,好似貼玩具唔一定要係過千元的合金貴野,平平地幾蚊雞的扭蛋都可以快樂分享。:73:
大大我想問下你張線稿,係用咩筆加深d 線架??
頭像被屏蔽
真係好靚
GJ!...:71:

很好的素描和PS work呢...

相比小櫻的只懂放大縮小裁相執光暗之類... 如果你是初心者小櫻就是不曉用的了...

順便問句... 閣下的PS是上課學的還是買書看自學的?... 總覺得有人教會好一點...

小櫻上
good ar, keep going and share more with us........:52:
原帖由 Gackt 於 14-6-2009 09:34 PM 發表
19年前果張100分!!!:71:
CG果張都好靚,不過動作生硬D^^98分:71:

動作掌握一直係小弟的弱項,一定要再閉關苦練,希望以後可以畫得生動啲…:unhappy:
原帖由 玩具狂人 於 14-6-2009 10:08 PM 發表
:71: :73: 我以前都有讀素描,但後尾轉左玩音樂,一玩就15年,打band同買玩具嘅快樂真係冇左拒唔得.

大大擔當乜野樂器?

莫非同澪一樣係bass手? :handshake:
原帖由 上下盤 於 14-6-2009 10:10 PM 發表
想問漫畫中女主角彈結他時係o甘憂鬱o架?

漫畫中女主角彈結他時很萌的…:35:
原帖由 bee90124 於 14-6-2009 11:37 PM 發表
好靚~比個good你:$
我都有pixv~bookmark你先:$

非常感謝大大:64:

而家總算有四個users bookmark :( (如果在pixiv貼畫冇人bookmark很淒涼的說…:oh: )