Toysdaily 玩具日報

查看: 24245|回復: 11

裝著變身系列玩具介紹(電王/555/劍/black/宇宙刑事)

幪面超人電王.裝著變身玩具介紹

估唔到未出怪雞4合一FORM之前已經出0左LINER FORM
不過LINER FORM都係4合一....武器(嘔~~~):72:
真係挑戰FANS的忍耐能力.....(我估以後出乜大家都接受到了)
隻色是唔錯的,比起桃子已經型好多!!
轉轉風車武器....都係得桃子可動(都唔知打開來做乜...)
不過今次肩甲都是合金....抵買D...
如果唔要武器應該型好多....
如果這是最強型態....真的沒話可說....
等買埋紅牛收工算啦....
希望明年"蝙蝠俠"(!?)會似樣D啦
電車王......唔係...電王我只睇過一集....比上年甲虫更早收工(上次都頂到廿幾集)
但奇就奇在我買晒D裝著合金....(死未)
唔知NDS會唔會出桃太郎電王鐵路DX呢.....:(

W裝著變身電王zeronos altair form & vega form玩具介紹
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... ge=1&extra=page%3D1

電王裝著不經不覺來到第5彈了
zeronos altair form & vega form
與其說是2個form.....不如就是強化裝甲好了....
因為只是再加多件甲而已......
由於我未睇電王.....所以講唔到佢地既關係...(有勞各大大補完)
但以玩具本身來說十分討好
尤其武器的劍非常巨大
有別於以前裝著既武器比例(通常偏細的.....)
金屬綠色佩金色十分吸引
同樣用電王既新BODY可動性十分高!!
肩部的綠色甲是BODY的一部份比較可皆....因為身上只有胸甲同腰帶2大件金屬裝甲而已....
看來BANDAI重視可動性多於一切.....
很懷念劍KING FORM,G3X果一種真正裝著的感覺呢....
:oh:

最新電王介紹!!
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 1605&extra=page%3D3

裝著合金電王(劍/斧/鎗)三大型態都出0左啦!!
這是有史以來最好的裝著body!!完美的可動性!!
放棄了頭盔形設計令外觀更接近原設定造型。
和上一代kabuto設計相比,更好的比例,沒有硬加上的裝甲,更大的活動關節.....
完全是脫胎換骨之作,可惜的是合金同裝甲更買少見少.....
但和合金相比我覺得平衡性更重要,如果件件合金一路玩一路跌都幾無引.....(卡邦...:no:)
不過今年電王都幾呃錢...明明一個body4套甲(其實只是前後交換打開心口之類...)
不過fans們....唔理得0甘多.....
入吧!!!:love::love::love:

希望笨大唔好翻出black/影月version2.0.........

電王斧型態

電王鎗型態

電王vs kabuto!!!

幪面超人劍.裝著變身系列

不經不覺,裝著變身已出了幾十款了
古迦,亞傑多,龍騎,555,劍,響鬼...
大部份都有買....除了響鬼(我只有斬鬼同裝甲響鬼)
如果一要選最出色的當然是king form,卡邦同裝甲響鬼啦
但個人覺得上色,手工最好的是劍
需然合金唔多但造型好子細(重好貴)
之後會不斷再影...希望大家如果有裝著合金的圖都post出來啦!!
期待出年的爆甲(!?)幪面超人!!hahaha......

最完美的裝著合金king form!!!
如果大系出到0甘就好了.....

比主角更主角的皇牌A

"梅"

"磚"

片頭名場面
幪面超人555.裝著變身系列系列

大合照

2006-1-8新增555&凱撒!!

凱撒

木場version

2006-1-10新增DELTA&SAIGA!!
DELTA

ORGA

宇宙刑事.裝著變身系列系列

細過有睇過宇宙刑事卡邦
最難忘的是主角可以用0.05秒做晒以下步驟
當敵人對主角開槍時....
1.擺post變身
2.太空出現ufo
3.ufo射光落主角度
4.蒸著!!
5.擺post閃閃燈
6............最後用手接0左粒子彈......
死未.....0.05秒.....

等0左好耐終於有d似樣既玩具啦
好閃呀!!好多合金上色又好
不過唔知幾時會氧化.....
enjoy!!

2006-1-22新增宇宙刑事卡邦,謝邦,謝達!!

卡邦

謝邦

謝達

幪面超人black.裝著變身系列系列

一直都有儲開裝著變身
終於等到最受歡迎既black啦!!
今次black再改良了
直接換頭唔再好似以前0甘
好處就係d長頸人冇晒!!
但就令"裝著變身"更少裝著部件......(得4件裝甲重要2件是膠陰公)
成百幾蚊......笨大你好0野...
但一路罵一路買......
[em17]

隻black身體比例真係好怪,所以我都冇入,仲要成百幾,咪貴過影月,我當年所以只係入咗影月,
宇宙刑事我都有,而且以好平價入到!:handshake:
對裝著變身有一種深厚的情感~
從2000年空我開始,一直到了Kiva~
裝著即將成為一種懷念了.....
SHF成功的取代了裝著.........

中途的BLACK和RX真是裝著系列裡最最最最最失敗的大作.....
而THE FIRST的裝著也比其大隻來得大多,造成比例上的不對襯~

然而裝著在昭和10人騎士裡也缺了幾款 : 騎士人,X,SKY,超級1號,ZX~
很可惜的沒將這幾隻出完就進入了SHF的時代..........

蠻希望有朝一日,笨呆能夠將這幾款補完畢~
:71: :71: :71: 多謝分享!
裝著變身 I LOVE IT:71:
The First & 宇宙刑事自己都有買,

我都是由"苦瓜"玩起,但電單車很多都玩到斷軸斷手把, :79:

龍騎後開始揀來買,因為太多Rider消化不到 :80:

禁極咁多次都仲係叉包....:56::56::56:
宇宙刑事我都有想要入,可是一看到「小腿到腳踝露出細細一根」我就倒胃口。我在日本Y拍上,已經買到老合金的234代,還差1&5代。