Toysdaily 玩具日報

查看: 483134|回復: 1967

您地鍾意玩kubrick嗎? 入黎talk下啦!!

我最鍾意 STARWARS & ALIEN, 其次係 special force、marvel、moster inc.、spiderman、toys story、 metal gear solid......

大大, 大部份女友都說kubrick太'木獨', 無得擺post,仲要咁貴, 其實我玩了 6-7年, kubrick 真係一樣好主觀的玩具, 有些男性朋友都唔鍾意; 不過我係度好大膽咁同大家講, kubrick 係我玩玩具廿幾年入面最有heart的一種玩具, "它"不是太'木獨', 而是太'簡約', 試問現時有什麼玩具的面相或外觀可以像kubrick一樣在簡單的線條下能勾畫出神似的面相及神情, 簡單的外觀可以另您勾起對角色的回憶呢?
好似 starwars 裡的"夏理信福"及 "白兵"、 back to future 裡的”神經博士”,簡簡單單的幾條線便勾出神似面相, 好amazing!! 這就是kubrick吸引我的「魔力」。

知唔知最新出既kubrick 係セ?:help:
原帖由 billyc 於 10-11-2006 14:20 發表
知唔知最新出既kubrick 係セ?:help:

12 月會出 starwars kubrick series 7
starwars kubrick series 係我最愛!!!~~~~
又要出手tim~~~~
原帖由 巴斯大人 於 11-11-2006 11:21 發表
starwars kubrick series 係我最愛!!!~~~~
又要出手tim~~~~

sure....我已訂了 1 box 喇 :)
Just waiting for the SW series 7 (especially the scott trooper)
Anyone know that how much for 1 box and how many sp item in series 7:shy:

呵呵...
我自己見到呢隻....就買了回來...雖則稱不想甚麼主角....

原帖由 豬兜軍曹 於 12-11-2006 01:12 發表
呵呵...
我自己見到呢隻....就買了回來...雖則稱不想甚麼主角....

ok 喎, 買埋佢 partner 嘛 :shy:
kubrick 同好們......有入乜新貨....?? :!

話時話...唔見左....大師兄....不知他轉會沒???:?
各位好,  我剛剛先玩400% kubrick , 請指教:shy:
原帖由 hobby_fighter33 於 14-11-2006 01:13 發表
各位好,  我剛剛先玩400% kubrick , 請指教:shy:

嘩....客氣了.....入了什麼???:?
原帖由 潮流特駒 於 14-11-2006 01:15 發表

嘩....客氣了.....入了什麼???:?

潮流特駒大大, 11月等緊隻朱古力獎門人呀 ^^
原帖由 潮流特駒 於 11-11-2006 11:02 發表

12 月會出 starwars kubrick series 7

有沒有圖可以看看呀?thx:)
原帖由 hobby_fighter33 於 14-11-2006 01:18 發表

潮流特駒大大, 11月等緊隻朱古力獎門人呀 ^^

(日語) saw desk ga :shiny:
入嗎?