Toysdaily 玩具日報

查看: 11531|回復: 15

GiGa Hobby 2008年最受歡迎玩具

今期GiGa公佈o左2008年最受歡迎玩具 讀者投票結果。

模型類:
1.MG Unicon
2.MG 高達 ver2.0      <------小弟心水~~~:78:
3.Macross F VF-25S
4.BB三國傳翔烈帝劉備高達
5.壽屋OG大贊卡  <--------其實我唔知佢講邊隻

可動機械Figure類
1.六神合體            <----------小弟至愛
2.大武士
3.V型電磁俠(改色版)   <-----改色都咁高人氣,勁!
4.天元突破合金            <-----------如果你唔係咁貴,如果你唔係咁少貨,點會輸俾大冇事!!?:53:
5.Yamato 1:60 VF-1S

可動人形
1.天馬神聖衣
2.海皇(一般及豪華裝)
3.薛安(香港限定)
4.SIC電王、小桃子   <---------------竟然三甲不入!!!
5.RAH悟空  <------------------竟然唔係HT  Joker  、 Ironman之類,頗意外。:76:

Figure類     
1.Griffon一騎當千  關羽
2.Megahouse  Queensblade光明天使 Nanael
3.壽屋 我的狐仙女友源千鶴
4.GSC Nendoroid 初音未來
5.GSC 茶煲情源 羅羅

扭蛋/盒蛋類
1.CM's IQ博士小吉合蛋    <-----呢套好靚,好同意,唉cms專心出盒蛋咪幾好!
2.景品 Gundam vsGundam  頭像景品 vol 1
3.龍珠 Xonepiece DX figure
4.龍珠 Z Q版情景figure
5. SIC匠魂 special vol 2       <--------------一隻戰隊合體都冇入圍,我要查票!!!!!:blame:

純粹分享,大家點睇?:)

:71: 6神合體
:67: 呼~!  其實仲有好多..
一年咁多玩具 真係好難揀某幾件....
12 吋點會輪到悟空架 ? 唔係 m 記拉打都應該係 ht 12 吋啦
How to determine for the result?  Vote? :?
模型類:

4.BB三國傳翔烈帝劉備高達

bb戰士完全復活的表現!:$
Macross 入到好ya:x
原帖由 布歐 於 12-5-2009 09:20 PM 發表
12 吋點會輪到悟空架 ? 唔係 m 記拉打都應該係 ht 12 吋啦

成個人型figure結果我都好奇怪,
雖然我唔玩聖鬥士,不過聖衣比起12吋,
始終薄利多銷,多人玩自然多人支持,大熱,我信。
不過包晒三甲我就幾意外,隻薜安都可以得第三、SIC桃子只能得第四,SHF甚至一隻都冇。:80:

12吋悟空的確係多人o既情意結,
不過質素咁差都有咁多人支持又係一奇,
唔通讚佢今次肯換件,有良心?
頭像被屏蔽
3.壽屋 我的狐仙女友源千鶴 <-- 意外
我都有睇果本野,有5個類別,每個類別有10款玩具左右!:67:
之後就比人選喎!:30:

講真!我覺得10款內質數參次,價錢又唔同standard,
真係選無可選!:38:

好心比d心機去玩下玩具先去學人寫玩具la!

不喜勿插
好多都好鍾意:handshake:
原帖由 布歐 於 12-5-2009 09:20 PM 發表

:no: :time: 12吋無TDK ,比甜甜遺囑更不可思議!?
頭像被屏蔽
大贊卡 應該係 1:144啦
因為另外正d 應該會叫 刃馬一體 之類:he:
SIC的出貨量是較一般人想像少的,就算買晒可能都真係及唔上半款神話.
至於悟空都合理,原因都係量的問題,一般12吋兩款可能加埋都無一款SIC的出貨量啦.

機械人方面我除了改色V型其他都入手了,排名就接近反過來.

不過同上面同理就貨量可能是咁結果....除了天元之外,咁少量都可以入圍??真係熱血可以改變定理!連產品都好有天元風格.