Toysdaily 玩具日報

解構Macross VF-11B 賣咁貴之謎 [細部 Report]

this one is fairly good .... will wait for VF-11 Full Armoured
原帖由 Panzer 於 2-5-2009 12:38 PM 發表
Very detail and good photos.

You will not regret for this one as it is good in all 3 modes.

Just one point, actually you have to take out the 海綿, as it is for shipping buffering only.

喔…
如樓主那樣不取下有沒有問題呢?
机舱盖设计确实一绝

希望yamato本次作品不要出现塑料爆裂

我已经裂了好几只vf了
唔....第一水嘅Yamato Macross Series...唔....都係睇定d先好...
:$  VF-11 is quite nice, but I'd opt for other color scheme... for sure that's something yamagao gonna do in near future
:@
觀察半年看是否爆膠……

這隻做得好正...

好欣賞yamato的勇氣同誠意!落重本出11b....出到好正...但個價就...:70: :70: :70:

回覆 22# 的文章

:80:  OK, 我半年後覆你...
good post ,,入硬阿阿...:34:
敬告樓主,機倉底下的海綿請即時取出。包裝盒內有附加說明紙一張,指如不取下海綿而嘗試關閉機倉COVER,張會有可能對有關PARTS構成破壞.
原帖由 柿崎速雄 於 3-5-2009 03:08 AM 發表
敬告樓主,機倉底下的海綿請即時取出。包裝盒內有附加說明紙一張,指如不取下海綿而嘗試關閉機倉COVER,張會有可能對有關PARTS構成破壞.

多謝提點, 但發覺如果取出海綿後 fighter 同gerwalk mode 會令機倉位置唔o岩位, 而且有機會整花機倉底部, 所以都係決定變機械人形態先取出海綿...

原帖由 tonyakc 於 3-5-2009 04:51 PM 發表

多謝提點, 但發覺如果取出海綿後 fighter 同gerwalk mode 會令機倉位置唔o岩位, 而且有機會整花機倉底部, 所以都係決定變機械人形態先取出海綿...

即是不能掉走塊海棉? 要留用?:?
原帖由 BlackAce 於 3-5-2009 05:27 PM 發表

即是不能掉走塊海棉? 要留用?:?

最好留比Fighter 同 Gerwalk mode 用...
原帖由 tonyakc 於 3-5-2009 05:41 PM 發表

最好留比Fighter 同 Gerwalk mode 用...

:64: 清楚哂!